Inclusief Sporten

Sporten en bewegen is belangrijk voor iedereen. Wij willen iedereen naar een passende sport- of beweegactiviteit begeleiden en helpen met advies op maat. De inzet is dat iedereen met plezier kan deelnemen aan een passende sport- of beweegactiviteit en zich welkom en geaccepteerd voelt! Bekijk onderstaand het overzicht van onze activiteiten.

Spurd voor:

– een beweegadvies op maat, voor mensen met of zonder beperking. Het advies is afgestemd op voorkeur en mogelijkheden.

– informatie over (aangepaste) sport- en beweegactiviteiten

– begeleiding bij het starten van een passende sport- of beweegactiviteit

– ondersteuning professionals bij het opzetten van aangepast sportaanbod en ondersteuning bij lesgeven op maat

Bekijk hierna het overzicht van Inclusief Sporten van Spurd.

Inclusief Sporten

 • Een beperking is geen belemmering, iedereen kan sporten!

  Uniek Sporten is hét sportplatform van Nederland waar je alles vindt over sporten en bewegen met een beperking

  Uniek Sporten

 • Voor Purmerenders met een beperking kan er een financiële drempel zijn om te gaan sporten. Dit vanwege de aanschaf van een sporthulpmiddel als een sportrolstoel. Via Uniek Sporten Uitleen is het mogelijk voor een periode tot maximaal zes maanden een sporthulpmiddel als een sportrolstoel, handbike en dergelijke te proberen.

  Uniek Sporten Uitleen

 • Purmerend PRIDE vraagt extra aandacht voor de positie van LHBTIQ+’ers in de gemeente, een veilig sportklimaat voor iedereen!

  LHBTIQ | Purmerend Pride

 • Life Goals richt zich op mensen met meervoudige problematiek. Met de activiteiten van Life Goals willen wij deze mensen die al langere tijd geen toegang hebben tot sporten weer in beweging krijgen. Voor hen kan sporten/bewegen en elkaar ontmoeten in een veilig sportklimaat het vonkje zijn om weer in beweging te komen!

  Life Goals

 • Speciaal voor kinderen van 2 tot 18 jaar die minder goed of niet tegen drukte kunnen is er een prikkelarme sportieve PurVak. Daar is dan bijvoorbeeld geen muziek en geen luidruchtige apparatuur. Bezoek is alleen mogelijk na aanmelding.

  Prikkelarme PurVak

 • Jezelf en anderen vooruit helpen in het leven door sport.

  Set Your Life Goals is een sportprogramma voor jongeren tussen 14 t/m 26 jaar die graag sporten en anderen vooruit willen helpen door middel van sport!

  Set Your Life Goals!

 • Wij willen dat iedereen met veel plezier een leven lang beweegt. Helaas is dit is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. SportClub Extra is bedoeld voor kinderen die op de een of andere manier moeite hebben om mee te komen met de gymlessen. Dat kan zijn doordat de motorische ontwikkeling achter loopt, er sprake is van overgewicht of een sociaal-/emotionele reden.

  SportClub Extra

 • In iedere wijk in Purmerend en in Beemster is er een aanspreekpunt op het gebied van sport en bewegen. Heb je een vraag en/of een idee op het gebied van sport en bewegen? Neem dan contact op met de wijksportcoach uit jouw wijk.

  Wijksportcoaches

Enthousiast of een briljant idee?

Neem contact op met één van onze specialisten Inclusief Sporten voor een ‘Sportadvies op maat’.

Activiteiten voor inclusieve sporters

Doelgroepen

 • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

  Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

 • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

  Jancor de Boer, directeur Spurd

 • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

  Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen