Life Goals

Sport en bewegen zijn voor iedereen van grote waarde. Dat is de overtuiging van Life Goals. Zeker voor mensen die, door omstandigheden of ziekte, in een sociaal kwetsbare positie zijn gekomen.

Wat is Life Goals? Volgens de deelnemers in Purmerend betekent het: meedoen, weer in beweging komen, jezelf kunnen zijn en een uitlaatklep op een veilige manier. Het biedt structuur aan je dag, geeft je zelfvertrouwen, is leuk, maakt je gezond én je hoofd leeg.

Volwassenen die (op meerdere leefgebieden) te kampen hebben met uitdagingen kunnen terecht bij Life Goals Purmerend. Dit kunnen psychische of mentale problemen zijn, een verslavingsachtergrond, weinig geld, geen dak boven je hoofd of geen sociaal netwerk. Hierdoor kan het lastig zijn aan te haken bij een reguliere sportclub of sportaanbieder. Sporten, bewegen en anderen ontmoeten in een veilig sportklimaat kunnen juist het vonkje zijn om je leven in de juiste richting te bewegen. Wil je meer weten? Neem contact met ons op.

Wanneer zijn de Life Goals activiteiten?

 

Life Goals

Elke week worden vier verschillende sportieve activiteiten georganiseerd. Voor iedere activiteit geldt dat iedereen op zijn of haar niveau kan meedoen, ongeacht leeftijd, geslacht of fysieke gesteldheid. De activiteiten zijn onder begeleiding van Maatschappelijke Sportcoaches. Deze coaches zijn met hun betrokkenheid, enthousiasme en deskundigheid bepalend voor het succes van het Life Goals programma. Zij coachen niet om het winnen, maar hebben vooral oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers en zorgen ervoor dat iedereen zich thuis voelt.

Benieuwd naar elke activiteit? Check ze hieronder.

Life Goals Voetbal

Tijdens de voetbaltrainingen op het grasveld van V.V. Wherevogels worden de basisprincipes van de sport voetbal getraind! Winnen, verliezen maar ook samenwerken en elkaar helpen zijn belangrijke aspecten die tijdens deze lessen aan bod komen.

Wil je meedoen of ken je iemand die wil meedoen? Meld je aan!

Life Goals SPORTS

Tijdens de SPORTS lessen maken de deelnemers kennis met verschillende sporten en bijbehorende onderdelen. De deelnemers worden op een veilige manier uitgedaagd om het maximale uit zichzelf te halen. Ook (juist!) voor de beginnende sporters onder ons! Kom dan naar LifeGoals SPORTS.

Wil je meedoen of ken je iemand die wil meedoen? Meld je aan!

Life Goals Bootcamp

Tijdens de lessen bootcamp werken de deelnemers aan kracht, conditie en lenigheid! Op het grasveld van Rugbyclub Waterland doen de deelnemers een workout waarbij het hele lichaam aan bod komt. Doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en discipline zijn belangrijke aspecten tijdens deze training.

Wil je meedoen of ken je iemand die wil meedoen? Meld je aan!

Life Goals Kickboksen

De lessen kickboksen in sportschool YourPerfection helpen de deelnemers te werken aan aspecten die zij ook in het dagelijkse leven nodig hebben. Doorzettingsvermogen, structuur, kracht en discipline worden allemaal getraind tijdens deze lessen!

Wil je meedoen of ken je iemand die wil meedoen? Meld je aan!

Wat we nog meer doen...

Life Goals Event

Een geslaagde bijeenkomst ‘Sport en Beweging voor nieuw perspectief’! Lees meer over hoe de deelnemers (nog meer) geïnspireerd zijn geraakt dit tijdens hun werk toe te passen.

Voetbaltoernooi

Kampioenen!! Een combinatie van Kwadraad uit Alphen a/d Rijn en Algemene Opvang Purmerend ging naar huis met de bokaal. Een prachtige dag op de velden van V.V. De Wherevogels, waarbij ontmoeting en fairplay centraal stonden.

You Fit

Beweeg je niet veel en wil je zelf bepalen op wat voor manier je gaat bewegen? Kom dan naar You Fit! Tijdens 12 gratis groepslessen probeer je verschillende sporten om te kijken welke sport bij jou past.

Deelnemers in actie

Wetenschappelijke onderzoek LETS

Sinds een aantal jaar participeert Spurd met het Life Goals project als ‘Living Lab’ in het wetenschappelijke onderzoek LETS (Life Experience Through Sports). Doel van dit 4-jarig onderzoek is impact van sportprogramma’s voor kwetsbare volwassenen zoals daklozen, verslaafden en ex-gedetineerden in kaart te brengen en te versterken.

Het onderzoek wordt gefinancierd door ZonMw en uitgevoerd door Wageningen University and Research en Hogeschool Windesheim in samenwerking met diverse nationale en lokale partijen waaronder Stichting Life Goals Nederland, Verwey-Jonker Instituut, Leger des Heils, Federatie Opvang en Vereniging Sport en Gemeenten. Naast Purmerend vindt het onderzoek ook plaats in Enschede, Amsterdam en Wageningen.

Dit onderzoek volgen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Life Goals Purmerend is onderdeel van het Stichting Life Goals Nederland netwerk. Stichting Life Goals Nederland werkt met lokale Life Goals Programma’s die in hun omgeving sportprogramma’s voor kwetsbare mensen aanbieden.

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen