Life Goals

Sport en bewegen zijn voor iedereen van grote waarde. Dat is de overtuiging van Life Goals. Zeker voor mensen die, door omstandigheden of ziekte, in een sociaal kwetsbare positie zijn gekomen.

Wekelijks in beweging met Life Goals

Elke week zijn er vier verschillende sportieve activiteiten. Voetbal, bootcamp, kickboksen en sports. Deelnemers van alle leeftijden, ieder geslacht en met en zonder sportervaring zijn welkom om mee te doen. Een maatschappelijk sportcoach begeleidt de activiteiten. Deze coaches zijn met hun betrokkenheid, enthousiasme en deskundigheid bepalend voor het succes van het Life Goals programma. Zij coachen niet om het winnen, maar hebben vooral oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers en zorgen ervoor dat iedereen zich thuis voelt.

Benieuwd naar de activiteiten? Check ze hieronder.

Wanneer zijn de Life Goals activiteiten?

 

Life Goals Voetbal

Liefhebber van voetbal? Kom naar de velden van v.v. De Wherevogels om de basisprincipes van voetbal te trainen. Winnen, verliezen, samenwerken en elkaar helpen zijn belangrijke onderdelen die in de lessen aan bod komen.

Wil je meedoen of ken je iemand die wil meedoen? Meld je aan!

Life Goals SPORTS

Maak in de lessen SPORTS kennis met verschillende sporten. De deelnemers worden op een veilige manier uitgedaagd om het maximale uit zichzelf te halen. Ook (juist!) voor de beginnende sporters onder ons!

Van balsport tot krachttraining, probeer verschillende sporten uit! Wil je meedoen of ken je iemand die wil meedoen? Meld je aan!

Life Goals Bootcamp

Werk aan kracht en conditie in de lessen bootcamp. Op de velden van atletiekvereniging Nea doen de deelnemers oefeningen voor het hele lijf. Samen met de sportcoach werken deelnemers aan doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en discipline.

Doe mee op je eigen niveau. Meld je aan!

Life Goals Kickboksen

Voor fanatieke sporters is er kickboksen in sportschool YourPerfection. Structuur, kracht en discipline worden allemaal getraind tijdens deze lessen!

Wil je meedoen of ken je iemand die wil meedoen? Meld je aan!

Wat we nog meer doen...

Life Goals Event

Een geslaagde bijeenkomst ‘Sport en Beweging voor nieuw perspectief’! Lees meer over hoe de deelnemers (nog meer) geïnspireerd zijn geraakt dit tijdens hun werk toe te passen.

Voetbaltoernooi

Kampioenen!! Een combinatie van Kwadraad uit Alphen a/d Rijn en Algemene Opvang Purmerend ging naar huis met de bokaal. Een prachtige dag op de velden van V.V. De Wherevogels, waarbij ontmoeting en fairplay centraal stonden.

You Fit

Op een sportieve manier werken aan kracht, weerbaarheid en zelfvertrouwen? Ontdek samen met leeftijdsgenoten waar je krachten liggen.

Deelnemers in actie

Wetenschappelijke onderzoek LETS

Sinds een aantal jaar participeert Spurd met het Life Goals project als ‘Living Lab’ in het wetenschappelijke onderzoek LETS (Life Experience Through Sports). Doel van dit 4-jarig onderzoek is impact van sportprogramma’s voor kwetsbare volwassenen zoals daklozen, verslaafden en ex-gedetineerden in kaart te brengen en te versterken.

Het onderzoek wordt gefinancierd door ZonMw en uitgevoerd door Wageningen University and Research en Hogeschool Windesheim in samenwerking met diverse nationale en lokale partijen waaronder Stichting Life Goals Nederland, Verwey-Jonker Instituut, Leger des Heils, Federatie Opvang en Vereniging Sport en Gemeenten. Naast Purmerend vindt het onderzoek ook plaats in Enschede, Amsterdam en Wageningen.

Dit onderzoek volgen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Life Goals Purmerend is onderdeel van het Stichting Life Goals Nederland netwerk. Stichting Life Goals Nederland werkt met lokale Life Goals Programma’s die in hun omgeving sportprogramma’s voor kwetsbare mensen aanbieden.

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen