Sport'in

Sport’in is het jaarlijkse sportfestival voor sportverenigingen in Purmerend en Beemster!

Sportaanbieders organiseren een week lang activiteiten die toegankelijk zijn voor leden en niet-leden van jong tot oud. Tijdens Sport’in kunnen sportaanbieders de hun sportaanbod onder aandacht brengen en krijgen inwoners van Purmerend en Beemster van alle leeftijden de kans kennis te maken met de verschillende sportaanbieders in onze gemeente!

Van zaterdag 17 tot en met zondag 25 september 2022 vindt de tweede editie van sportfestival Sport’in in Purmerend en Beemster plaats. Sportaanbieders organiseren activiteiten die toegankelijk zijn voor leden en niet-leden en jong en oud. De activiteiten zijn gratis en vinden veelal plaats op de verschillende sportaccommodaties in Purmerend en Beemster maar er zijn ook centrale locaties waar meerdere activiteiten plaatsvinden. Wil je kennismaken met een sport of sportaanbieder? Bekijk dan het programma.

Markthal Purmerend:
Op zaterdag 24 september zijn er van 10.00 tot 16.00 uur allerlei sportieve activiteiten voor jong en oud in de Markthal Purmerend. Er zijn demonstraties om te bekijken en activiteiten waaraan je mee kunt doen. Verder gaat P3 Purmerend met muziek en een podium zorgen voor een echte festivalsfeer. Altijd al benieuwd geweest naar judo, aikido, karate, dynamic tennis, schermen, bootcamp, karate, (kick)boksen, 3x3 basketball, freerunnen, volksdansen, bridge, tafeltennis, badminton of je fitheid willen meten? Kom dan vooral langs!

Sportbeurs Winkelcentrum Makado:

Op zaterdag 17 september is er van 11.00 tot 16.00 uur een sportbeurs bij winkelcentrum Makado. Er vinden demonstraties plaats van Ben Salah Gym, Umi Ryu Karate, Wellness Profi Center, Taekwondo Center Purmerend en Kodokan. Daarnaast zijn bridgeclubs Pubriso en BC Wardy, honk- en softbalvereniging Flying Petrels en tafeltennisvereniging 't Nootwheer aanwezig. Het is dus ook mogelijk om te (leren) bridgen en te tafeltennissen. Daarnaast zal wethouder Mario Hegger om 13.00 uur Sport'in Festival officieel openen.

Wanneer is er Sport'in

Sportaanbieders 2022

In 2021 vond de eerste editie van Sport’in plaats. Ongeveer twintig sportaanbieders organiseerden activiteiten die toegankelijk waren voor leden en niet-leden van jong tot oud. De activiteiten waren grotendeels gratis en vonden veelal plaats op de verschillende sportaccommodaties maar er waren er was ook een sportbeurs bij winkelcentrum Makado.

 • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

  Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

 • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

  Jancor de Boer, directeur Spurd

 • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

  Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen

 • "Mensen bij elkaar brengen en gezamenlijk nieuwe ideeën realiseren is mijn passie."  

  Aram Bakr, Wijksportcoach Centrum & De Gors