PurVak

De kinderen in Purmerend/Beemster hoeven zich tijdens de schoolvakanties niet te vervelen, want dan is er PurVak! Op verschillende locaties in Purmerend/Beemster is er een gratis toegankelijk sport- en spelaanbod.

PurVak staat voor Purmerendse Vakantieactiviteiten en bestaat sinds 1972. In de voorjaars-, mei-, zomer-, herfst- en kerstvakantie zijn er diverse sportieve en creatieve activiteiten voor de jeugd. Kinderen en jongeren kunnen op diverse plekken in Purmerend/Beemster meedoen. Alle locaties van de PurVak zijn volledig rookvrij! Vlak voor de PurVak begint staan alle locaties en het programma in de agenda.

Wanneer is er PurVak?

In de schoolvakanties zorgen Spurd, Cultuurhuis Wherelant, Clup Welzijn, H20, Sterk TechniekLoods en Bibliotheek Waterland voor leuke sportieve en creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren. Meedoen aan deze diverse activiteiten is veelal gratis.

Benieuwd naar het programma?

PurVak Clinics

Doe tijdens PurVak mee aan sportieve clinics! Verschillende sportaanbieders in Purmerend en Beemster laten je kennismaken met hun sport tijdens PurVak. Wie weet ontdek jij zo wel je nieuwe sport!

Prikkelarme PurVak

Speciaal voor kinderen van 2 tot 18 jaar die minder goed of niet tegen drukte kunnen is er een prikkelarme sportieve PurVak. Daar is dan bijvoorbeeld geen muziek en geen luidruchtige apparatuur. Bezoek is alleen mogelijk na aanmelding via onderstaand formulier.

Neem voor meer informatie over de prikkelarme sportieve PurVak contact op met Joeri, hij is te bereiken via j.hamerling@spurd.nl.

PeuterPurVak 2 t/m 6 jaar

Voor de allerkleinsten is er PeuterPurVak. Samen met een volwassen begeleider kunnen kinderen vanaf 2 t/m 6 jaar meedoen aan de PeuterPurVak. Er is een uitdagende speelplek waar de kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, klauteren, springen, rollen, gooien en rennen!

PurVak 4 t/m 12 jaar

Kinderen van deze leeftijd kunnen tijdens PurVak 4 t/m 12 jaar lekker spelen tijdens de verschillende sport- en spelactiviteiten of meedoen aan een van de sportclinics. Op verschillende locaties zijn er creatieve activiteiten waar de kinderen kunnen knippen, plakken, tekenen en knutselen!

PurVak 13+

Jongeren vanaf 13 jaar kunnen naar PurVak 13+. Samen met leeftijdsgenoten kunnen ze meedoen aan de diverse sportieve activiteiten.

PurVak Inclusief Sporten

Sporten is voor iedereen! Ook tijdens de PurVak is er daarom aandacht voor Inclusief Sporten. Elke PurVak zijn er daarom ook gratis toegankelijke sportactiviteiten voor kinderen en jongeren die niet eenvoudig kunnen meedoen aan de reguliere activiteiten van de PurVak!

Openstelling sportparken

Tijdens de schoolvakanties zijn er verschillende verenigingen die hun sportpark openstellen. Zo kun jij in de vakantie een lekker potje voetballen, radslagen oefenen of een partijtje hockeyen op een echt veld. Kijk in de agenda welke sportparken open zijn.

Werken tijdens de PurVak

Elke schoolvakantie organiseren wij PurVak. Tijdens de PurVak kunnen we jouw hulp en enthousiasme goed gebruiken. Wil jij tijdens de PurVak meewerken en/of helpen bij de organisatie van alle sportactiviteiten? Schrijf je dan nu in via de knop.

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen