MarktstadWalk

Vanwege de verwachte warmte zaterdag is er een extra waterpunt in de route. Alle deelnemers ontvangen bovendien de tips van de GGD over omgang met warmte. Verder kunnen deelnemers aan alle drie de wandeltochten nu starten vanaf 9.00 uur.

Alle routes starten vanaf de Koemarkt:

25 km start tussen 09:00-10:00 uur

15 km start tussen 09:00-11:00 uur

FamilyWalk (7 km) start tussen 09:00-13:00 uur

Voor wie zijn rondje Purmerend en Beemster liever in een wat rustiger tempo volbrengt, organiseert Spurd de MarktstadWalk. De MarktstadRun is een begrip in Purmerend en omstreken. Het sportevenement voor hardlopers wordt al meer dan 10 jaar georganiseerd. Dit jaar zijn 3 leuke nieuwe wandelroutes tijdens de MarkstadWalk uitgezet. Van 7, 15 en 25 kilometer. Loopt u met een rollator? Doe dan mee met de Rollatorloop! Alle wandelingen starten en finishen op de gezellige Koemarkt. De wandelroutes bieden uitdaging voor beginnende en geoefende wandelaars.

FamilyWalk

De wandelroute van 7 km is speciaal uitgezet voor families. Onderweg loop je door de groene omgeving van de gemeente en is er voldoende ruimte om even lekker bij te komen. Spurd zorgt voor leuk vermaak voor de allerjongste wandelaars. De wandeling start tussen 09.00 en 13.00 uur op de Koemarkt.

15 of 25 kilometer

Wandel de routes van 15 en 25 kilometer. Deelnemers genieten tijdens deze routes van het landschap van Beemster en omliggende dorpen. Neem onderweg een drankje bij 1 van de leuke theetuinen. Wandelaars voor de 25 km kunnen tussen 9.00 en 10.00 uur starten vanaf de Koemarkt, wandelaars voor de 15 km tussen 09.00 en 11.00 uur.

Rollatorloop

De Rollatorloop is een gezellige, ongedwongen wandeling voor mensen die met rollator een wandeling van 2,5 tot 3 kilometer kunnen maken. De deelnemers lopen zelfstandig of in groepsverband onder directe leiding van een instructeur. De Rollatorloop start om 13.30 uur vanaf de Koemarkt.

Inschrijven

Inschrijfkosten voor de Familywalk (7km) zijn €3,- p.p. Voor de 15 en 25 km zijn de inschrijfkosten €7,- p.p. Deelnemers krijgen:
• Medaille
• Marktstad-ijsje van Multi-ijs
• Consumptiebon voor koffie, thee of fris
• Stempel en sticker voor wandelkilometerboekje

Schrijf u in via het inschrijfformulier. Inschrijven voor de Rollatorloop? Dat kan op de dag zelf. De kosten voor de Rollatorloop zijn €3,- p.p. U kunt met pin of contant betalen.

Wanneer is de MarkstadWalk

De MarkstadWalk wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen