Nieuws

Welkom op onze nieuwspagina. Hier vind je ons nieuwsarchief.

Items per pagina

Trojaanse Wijven - drijvend podium in Leeghwaterbad

Het Spurd-Leeghwaterbad in Purmerend verandert voor een dag in een theater.

Tweewekelijkse fietsgroep voor 55plussers

55plussers kunnen vanaf dinsdag 28 maart gezellig in een groep fietsen door de gemeente Purmerend en directe omgeving.

Nederlands rolstoelhand-
balteam in De Beuk

In november 2022 behaalde het Nederlands gemengd rolstoelhandbalteam de tweede plaats tijdens de wereldkampioenschappen in Portugal.

Kennismakingsbezoek burgemeester aan Spurd

Donderdagmiddag 9 maart heeft burgemeester Ellen van Selm kennisgemaakt met Spurd. Dat deed ze samen met wethouder Sport Mario Hegger en een aantal gemeentelijke medewerkers.

Hoe wordt mijn kind een makkelijke eter?

Wij organiseren opnieuw twee praktische webinars over eten met kleine kinderen, de do’s en de don’ts! Er is tijdens de webinars voldoende ruimte voor het stellen van vragen. De webinars zijn gratis toegankelijk voor alle ouders ook van buiten Purmerend.

Extra les Fit op Muziek in De Gors voor 55plussers

Woensdag 8 maart start een nieuw, wekelijkse lesmoment Fit op Muziek in buurtpunt De Gors. Spurd start dit lesmoment voor 55plussers, omdat de les maandags al een tijdje het maximaal aantal deelnemers heeft.

Informatiebijeenkomst voor 55plussers over veilig fietsen

Met de cursus FietsFit wil Spurd 55plussers helpen met meer zelfvertrouwen als fietser veilig aan het verkeer deel te nemen. Tijdens zes lessen traint men vaardigheden in combinatie met fysieke en mentale voorbereiding om te gaan fietsen.

PurVak in de voorjaarsvakantie

Maandag 27 februari begint de sportieve PurVak in de voorjaarsvakantie, de laatste dag is vrijdag 3 maart. Tijdens de PurVak van Spurd zijn er in sportzalen verspreid over Purmerend en Beemster diverse activiteiten.

Spurd Wandel Special met twee verrassingslocaties

Voor 55plussers is er de eerste vrijdagochtend van februari een leuke wandeling van ongeveer zes kilometer. De route van deze Spurd Wandel Special gaat langs een verrassingslocatie in Purmer-Noord en een in Wheermolen.

Over belang van eiwitrijke voeding en bewegen

Woensdagochtend 25 januari is er voor 55plussers in Wijkplein Where een gratis informatiebijeenkomst over het belang van eiwitrijke voeding en bewegen.

BeweegBingo Week tegen Eenzaamheid

In de eerste week van oktober is er op vier locaties in Purmerend BeweegBingo. Een combinatie van het gezellige bingo, met enige beweegactiviteiten. De BeweegBingo is onderdeel van de activiteiten in Purmerend in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. Vanzelfsprekend zijn er met de BeweegBingo leuke prijsjes te winnen, maar de bingokaart is vanwege de speciale periode gratis.

Baby Groente Tas-Festival

Op 31 augustus nodigen we jonge ouders uit voor iets leuks op de speelweide naast het zwembad. Papa's, mama's, opa's en oma's en kinderen tot en met 4 jaar zijn welkom op het Baby Groente Tas-festival! Op het festivalterrein kun je gratis van alles proeven en zijn er verschillende relaxte activiteiten!

Zonnedak op sporthal De Beuk

In maart 2021 is er een zonnedak van meer dan 1.500 zonnepanelen op sporthal De Beuk aan de Van IJsendijkstraat gerealiseerd.

Spurd Doortrappen FietsEvent

Het Spurd Doortrappen FietsEvent brengt voor zestigplussers jaarlijks informatie over en proberen van fietsen op één plek in Purmerend/Beemster samen.

Koningssportdag (de vrijdag voor Koningsdag)

De Koningssportdag is uitgegroeid tot een van de grotere jaarlijkse evenementen in Purmerend/Beemster met inmiddels meer dan zesduizend kinderen!

Wandelen door het centrum en Weidevenne

De wandeling van 5 km door het centrum en Weidevenne is woensdagochtend 2 februari en begint vanaf de parkeerplaats bij station Purmerend.

Heb je vragen over onze nieuwsberichten? Neem dan contact met ons op via 0299-418100 of via info@spurd.nl

 • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

  Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

 • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

  Jancor de Boer, directeur Spurd

 • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

  Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen

 • "Mensen bij elkaar brengen en gezamenlijk nieuwe ideeën realiseren is mijn passie."  

  Aram Bakr, Wijksportcoach Centrum & De Gors