Nieuws

Welkom op onze nieuwspagina. Hier vind je ons nieuwsarchief.

Items per pagina

Webinars 'Hoe wordt mijn kind een makkelijke eter'

Hoe wordt mijn kind een makkelijke eter? Dr. Victoire de Wild (www.groenteenmeer.nl) heeft jarenlang ervaring met het coachen van ouders bij het leren eten van baby's en peuters. Dit webinar wordt u gratis aangeboden door Spurd/gemeente Purmerend en is toegankelijk voor iedereen in Zaanstreek-Waterland.

BeweegBingo Week tegen Eenzaamheid

In de eerste week van oktober is er op vier locaties in Purmerend BeweegBingo. Een combinatie van het gezellige bingo, met enige beweegactiviteiten. De BeweegBingo is onderdeel van de activiteiten in Purmerend in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. Vanzelfsprekend zijn er met de BeweegBingo leuke prijsjes te winnen, maar de bingokaart is vanwege de speciale periode gratis.

SwimPride 2022!

Een veilig zwemklimaat is, helaas, niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wij vinden het belangrijk bij te dragen aan betere/grotere acceptatie van LHBTIQ+’ers in de sport.
Daarom zetten we ons 8 oktober extra in voor LHBTIQ+’ers, hun naasten en iedereen die zin heeft in een gezellige avond.

Hitteplan!

Wegens de verwachte hitte vervallen er verschillende activiteiten op 11 en 12 augustus.

Baby Groente Tas-Festival

Op 31 augustus nodigen we jonge ouders uit voor iets leuks op de speelweide naast het zwembad. Papa's, mama's, opa's en oma's en kinderen tot en met 4 jaar zijn welkom op het Baby Groente Tas-festival! Op het festivalterrein kun je gratis van alles proeven en zijn er verschillende relaxte activiteiten!

Zonnedak op sporthal De Beuk

In maart 2021 is er een zonnedak van meer dan 1.500 zonnepanelen op sporthal De Beuk aan de Van IJsendijkstraat gerealiseerd.

Spurd Doortrappen FietsEvent

Het Spurd Doortrappen FietsEvent brengt voor zestigplussers jaarlijks informatie over en proberen van fietsen op één plek in Purmerend/Beemster samen.

Koningssportdag (de vrijdag voor Koningsdag)

De Koningssportdag is uitgegroeid tot een van de grotere jaarlijkse evenementen in Purmerend/Beemster met inmiddels meer dan zesduizend kinderen!

Wandelen door het centrum en Weidevenne

De wandeling van 5 km door het centrum en Weidevenne is woensdagochtend 2 februari en begint vanaf de parkeerplaats bij station Purmerend.

Heb je vragen over onze nieuwsberichten? Neem dan contact met ons op via 0299-418100 of via info@spurd.nl

 • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

  Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

 • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

  Jancor de Boer, directeur Spurd

 • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

  Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen

 • "Mensen bij elkaar brengen en gezamenlijk nieuwe ideeën realiseren is mijn passie."  

  Aram Bakr, Wijksportcoach Centrum & De Gors