Life Goals

Bij Life Goals hebben wij de overtuiging dat sport en bewegen van grote waarde zijn voor iedereen. Dan bedoelen we ook echt iedereen, dus óók sociaal kwetsbare mensen, die moeite hebben om aangesloten te blijven bij onze maatschappij. Door actief deel te nemen aan de activiteiten werken de deelnemers aan lichaam én geest. Tijdens de activiteiten van Life Goals wordt sport ingezet als middel om mensen op het gebied van zelfvertrouwen, discipline, respect en doorzettingsvermogen te versterken.

Life Goals Purmerend richt zich op deelnemers van 18+ die op meerdere leefgebieden te kampen hebben met uitdagingen. Hierdoor kan het lastig zijn aan te haken bij een reguliere sportclub of sportaanbieder. Voor hen kan sporten, bewegen en elkaar ontmoeten in een veilig sportklimaat het vonkje zijn om weer in beweging te komen. Wil je meer weten? Neem contact met ons op.

Wanneer zijn de Life Goals activiteiten?

Wordt jouw team de winnaar van de Fairplay-Cup 2023?

Het jaarlijkse voetbaltoernooi van LifeGoals staat weer gepland! Op 12 mei strijden teams op de velden van v.v. De Wherevogels om de Fairplay-Cup. Tijdens het toernooi spelen gemengde teams van 6 personen tegen elkaar om de winst.

Stichting Spurd zorgt deze dag voor lunch, koffie, thee en fruit. Zin in dit gezellige voetbaltoernooi waarbij sportiviteit en ontmoeting centraal staan? Meld je team aan voor 5 mei!
Heb je geen team maar wil je wel graag meedoen? Meld je aan, we zoeken dan een team waarbij je kunt aansluiten.

Vrijdag 12 mei
12.00-16.00 uur
v.v. De Wherevogels - Westerweg 41, 1445 AC Purmerend
Sluitingsdatum inschrijvingen: 5 mei 2023

Life Goals

Elke week worden vier verschillende sportieve activiteiten georganiseerd vanuit LifeGoals Purmerend: sport & bewegen, voetbal, bootcamp en kickboksen. Voor iedere activiteit geldt dat iedereen op zijn of haar niveau kan meedoen, ongeacht leeftijd, geslacht of fysieke gesteldheid. De activiteiten zijn onder begeleiding van Maatschappelijke Sportcoaches. Deze coaches zijn met hun betrokkenheid, enthousiasme en deskundigheid bepalend voor het succes van het Life Goals programma. Zij coachen niet om het winnen, maar hebben vooral oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers en zorgen ervoor dat iedereen zich thuis voelt.

Benieuwd naar elke activiteit? Check ze hieronder.

Life Goals SPORTS

Tijdens de SPORTS lessen maken de deelnemers kennis met verschillende sporten en bijbehorende onderdelen. De deelnemers worden op een veilige manier uitgedaagd om het maximale uit zichzelf te halen. Ook (juist!) voor de beginnende sporters onder ons! Kom dan naar LifeGoals SPORTS.

Wil je meedoen of ken je iemand die wil meedoen? Kom langs of meld je aan!

Life Goals Bootcamp

Tijdens de lessen bootcamp werken de deelnemers aan kracht, conditie en lenigheid! Op het grasveld van Rugbyclub Waterland doen de deelnemers een workout waarbij het hele lichaam aan bod komt. Doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en discipline zijn belangrijke aspecten tijdens deze training.

Wil je meedoen of ken je iemand die wil meedoen? Meld je aan!

Life Goals Voetbal

Tijdens de voetbaltrainingen op het grasveld van V.V. Wherevogels worden de basisprincipes van de sport voetbal getraind! Winnen, verliezen maar ook samenwerken en elkaar helpen zijn belangrijke aspecten die tijdens deze lessen aan bod komen.

Wil je meedoen of ken je iemand die wil meedoen? Meld je aan!

Life Goals Kickboksen

De lessen kickboksen in sportschool YourPerfection helpen de deelnemers te werken aan aspecten die zij ook in het dagelijkse leven nodig hebben. Doorzettingsvermogen, structuur, kracht en discipline worden allemaal getraind tijdens deze lessen!

Wil je meedoen of ken je iemand die wil meedoen? Meld je aan!

Frederiks Succesverhaal

Life Goals Festival

Wanneer mogelijk organiseert LifeGoals Purmerend jaarlijks een sportfestival. In 2019 vond het eerste Life Goals Festival in sportaccommodatie De Beuk plaats. In mei 2022 hebben we dit herhaald. Nu buiten kwamen deelnemers uit heel Nederland bij elkaar om met elkaar te sporten op de grasvelden van FC Purmerend. Naast een sportief moment, staat het evenement ook garant voor plezier, ontmoeting en verbinding. Zowel voor de organisatie als de deelnemers!

Wetenschappelijke onderzoek LETS

Sinds een aantal jaar participeert Spurd met het Life Goals project als ‘Living Lab’ in het wetenschappelijke onderzoek LETS (Life Experience Through Sports). Doel van dit 4-jarig onderzoek is impact van sportprogramma’s voor kwetsbare volwassenen zoals daklozen, verslaafden en ex-gedetineerden in kaart te brengen en te versterken.

Het onderzoek wordt gefinancierd door ZonMw en uitgevoerd door Wageningen University and Research en Hogeschool Windesheim in samenwerking met diverse nationale en lokale partijen waaronder Stichting Life Goals Nederland, Verwey-Jonker Instituut, Leger des Heils, Federatie Opvang en Vereniging Sport en Gemeenten.

Naast Purmerend vindt het onderzoek ook plaats in Enschede, Amsterdam en Wageningen.

Dit onderzoek volgen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Life Goals Purmerend is onderdeel van het Stichting Life Goals Nederland netwerk. Stichting Life Goals Nederland werkt met lokale Life Goals Programma’s die in hun omgeving sportprogramma’s voor kwetsbare mensen aanbieden.

 • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

  Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

 • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

  Jancor de Boer, directeur Spurd

 • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

  Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen

 • "Mensen bij elkaar brengen en gezamenlijk nieuwe ideeën realiseren is mijn passie."  

  Aram Bakr, Wijksportcoach Centrum & De Gors