Spurd Senioren Sport

Spurd Senioren Sport is een gevarieerd beweegprogramma. Het programma bestaat uit verschillende lessen die binnen en/of buiten in groepsverband plaatsvinden. Het is de missie van Spurd om iedereen in Purmerend in beweging te brengen en te houden. Het beweegaanbod is daarom gevarieerd. Sportcoaches van Spurd begeleiden senioren tijdens de lessen.

Spurd Senioren Sportaanbod

De lessen worden aangeboden in verschillende woonwijken en zijn geschikt voor elke 60-plusser.

Benieuwd wat het Spurd Senioren Sport te bieden heeft? Meer informatie over de inhoud van het beweegprogramma is te vinden op deze pagina. Een keer een les proberen? Dat kan, vooraf aanmelden is gewenst en kan via de aanmeldknop bij iedere activiteit. Bekijk de mogelijkheden onder de agenda en vind een geschikte les!

Wanneer zijn de Spurd Senioren Sportactiviteiten?

Badminton

Tijdens de lessen Badminton spelen deelnemers wedstrijdjes in steeds wisselende teamsamenstelling. Gezellig een uurtje samenspelen op het scherpst van de snede in ongedwongen sfeer. Zowel bij winst als verlies is de kop koffie na afloop verdiend.

Balkonles

Spurd bezoekt diverse wooncomplexen voor de Balkonles. Dichtbij huis bewegen op herkenbare muziek. De basisbewegingen zijn eenvoudig te volgen. Doe mee op eigen tempo en eigen niveau. Met of zonder loophulpmiddel.

Claudicatio

Voor mensen met etalagebenen organiseert Spurd wandelingen in het Leeghwaterpark. Deelnemers worden uitgedaagd de grenzen van hun niveau en max. wandelafstand op te zoeken. Ook beginnende wandelaars zijn welkom.

Conditiegym

Speciaal voor dames. Wekelijks werken aan kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. De diverse lesonderdelen worden lopend, staand en liggend uitgevoerd. Buikspieroefeningen maken standaard deel uit van deze les. Afsluitend wordt een spel gedaan.

Fit op muziek

Tijdens Fit op muziek is de muziek leidend. We werken aan conditie, kracht en lenigheid. Maatgevoel is niet belangrijk, enthousiasme voor bewegen op muziek wel. De danspasjes zijn voor iedereen haalbaar. De muziek bepaalt het tempo van de oefeningen. De les eindigt met ontspanningsoefeningen.

Sport & spel

Alle aspecten van bewegen komen tijdens een les Sport & spel aan de orde. Samenwerken en samen bewegen staan centraal. De spelvormen zijn gericht op gezamenlijk en met plezier bewegen. Dat kan in tweetallen of in (kleine) teams. De les wordt afgesloten met een wedstrijdvorm.

GoldenSports

Ontmoeten door beweging staat centraal bij GoldenSports. Oefeningen die de balans en spieren versterken zijn een vaste onderdeel van deze les. José: “Als ik heb meegedaan, heb ik de hele dag een goed humeur.”

Gymgroep

In de gymgroep worden met kleine materialen verschillende oefeningen staand en zittend uitgevoerd. Alle gewrichten en spiergroepen worden gebruikt. Meedoen aan de gymgroep geeft een fit en gezond gevoel.

MBvO

Tijdens de les Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) wordt een variatie aan oefeningen zowel staand als lopend uitgevoerd. Gebruik van verschillende, kleine spelmaterialen zorgt voor uitdaging, plezier en gezelligheid.

MBvO stoelgroep

Bent u wat minder mobiel of afhankelijk van een rollator of rolstoel? Doe dan mee aan de les Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) stoelgroep. In deze les worden de oefeningen zittend en/of staand uitgevoerd.

Parkinson boksen

Een gevarieerde non-contact boksles voor mensen met Parkinson in fase 1 of 2. Er bestaat aandacht voor: dubbeltaken, coördinatie, ritme en rotaties. Door de specifieke beweegvormen nemen kracht, balans en lenigheid toe.

Parksport Purmer

Werken aan kracht en conditie? Dat kan in de lessen Parksport Purmer. Bootcamp in circuitvorm en wandelen (of joggen) wisselen elkaar af tijdens deze les. Ook stretch- of balansoefeningen zijn vaste onderdelen.

Sportief wandelen

Wandelen door het Purmerbos over verharde en onverharde paden, waarbij aan de start, halverwege en aan het eind enkele oefeningen worden gedaan. De wandeling vindt plaats met een gemiddelde snelheid van 4 km/uur.

Train je Fit na kanker

Weer bewegen en fit(ter)na een behandeling tegen kanker? Doe mee met Train je Fit na kanker.

Andere senioren activiteiten

Behalve Spurd Senioren Sport organiseert Spurd meer beweegactiviteiten voor 60+ers. Wie graag wandelt of fietst kan terecht bij meerdere wandel- en fietsgroepen. De Beweegmakelaar helpt senioren bij het vinden van het juiste beweegaanbod. Bekijk ook eens de cursussen en evenementen. Op de pagina Senioren is al het aanbod te vinden.

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen