PurVak

De kinderen in Purmerend/Beemster hoeven zich tijdens de schoolvakanties niet te vervelen, want dan is er PurVak! Op verschillende locaties in Purmerend/Beemster is er een gratis toegankelijk sport- en spelaanbod.

PurVak staat voor Purmerendse Vakantieactiviteiten en bestaat sinds 1972.

Wanneer is er PurVak?

PurVak

In de voorjaars-, mei-, zomer-, herfst- en kerstvakantie zijn er diverse sportieve en creatieve activiteiten voor de jeugd. Kinderen en jongeren kunnen op diverse plekken in Purmerend/Beemster meedoen.

Vlak voor de PurVak begint staan alle locaties en het programma in de agenda.
Alle locaties van de PurVak zijn volledig rookvrij!

In de schoolvakanties zorgen Spurd, Cultuurhuis Wherelant en Clup Welzijn voor leuke sportieve en creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren. Meedoen aan deze diverse activiteiten is veelal gratis.

Benieuwd naar het programma?
Check het programma hieronder:

PeuterPurVak 2 t/m 6 jaar

Voor de allerkleinsten is er PeuterPurVak. Samen met een volwassen begeleider kunnen kinderen vanaf 2 t/m 6 jaar meedoen aan de PeuterPurVak. Er is een uitdagende speelplek waar de kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, klauteren, springen, rollen, gooien en rennen!

PurVak 4 t/m 12 jaar

Kinderen van deze leeftijd kunnen tijdens PurVak 4 t/m 12 jaar lekker spelen tijdens de verschillende sport- en spelactiviteiten of meedoen aan een van de sportclinics. Op verschillende locaties zijn er creatieve activiteiten waar de kinderen kunnen knippen, plakken, tekenen en knutselen!

PurVak 13+

Jongeren vanaf 13 jaar kunnen naar PurVak 13+. Samen met leeftijdsgenoten kunnen ze meedoen aan de diverse sportieve activiteiten.

PurVak Inclusief Sporten

Sporten is voor iedereen! Ook tijdens de PurVak is er daarom aandacht voor Inclusief Sporten. Elke PurVak zijn er daarom ook gratis toegankelijke sportactiviteiten voor kinderen en jongeren die niet eenvoudig kunnen meedoen aan de reguliere activiteiten van de PurVak!

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Weidevenne

  • "Mensen bij elkaar brengen en gezamenlijk nieuwe ideeën realiseren is mijn passie."  

    Aram Bakr, Wijksportcoach Centrum & De Gors