PurVak

De kinderen in Purmerend/Beemster hoeven zich tijdens de schoolvakanties niet te vervelen, want dan is er PurVak! Op verschillende locaties in Purmerend/Beemster is er een gratis toegankelijk sport- en spelaanbod.

PurVak staat voor Purmerendse Vakantieactiviteiten en bestaat sinds 1972. In de voorjaars-, mei-, zomer-, herfst- en kerstvakantie zijn er diverse sportieve en creatieve activiteiten voor de jeugd. Kinderen en jongeren kunnen op diverse plekken in Purmerend/Beemster meedoen. Alle locaties van de PurVak zijn volledig rookvrij! Vlak voor de PurVak begint staan alle locaties en het programma in de agenda.

Wanneer is er PurVak?

PurVak 50 jaar

De PurVak bestaat 50 jaar. Dit is een Jubileum waar we stil bij mogen staan én trots op mogen zijn. Op zaterdag 7 januari 2023 is iedereen, jong en oud, welkom in sporthal De Beuk. Voor het Jubileum & de Reünie.

Meer informatie check je hieronder!

In de schoolvakanties zorgen Spurd, Cultuurhuis Wherelant en Clup Welzijn voor leuke sportieve en creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren. Meedoen aan deze diverse activiteiten is veelal gratis.

Benieuwd naar het programma?

PeuterPurVak 2 t/m 6 jaar

Voor de allerkleinsten is er PeuterPurVak. Samen met een volwassen begeleider kunnen kinderen vanaf 2 t/m 6 jaar meedoen aan de PeuterPurVak. Er is een uitdagende speelplek waar de kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, klauteren, springen, rollen, gooien en rennen!

PurVak 4 t/m 12 jaar

Kinderen van deze leeftijd kunnen tijdens PurVak 4 t/m 12 jaar lekker spelen tijdens de verschillende sport- en spelactiviteiten of meedoen aan een van de sportclinics. Op verschillende locaties zijn er creatieve activiteiten waar de kinderen kunnen knippen, plakken, tekenen en knutselen!

PurVak 13+

Jongeren vanaf 13 jaar kunnen naar PurVak 13+. Samen met leeftijdsgenoten kunnen ze meedoen aan de diverse sportieve activiteiten.

NIEUW: PurVak voor Volwassenen

We bieden ook activiteiten aan voor de volwassenen. Apenkooien, Trefbal en tikkertje. Inderdaad. Precies zoals je vroeger in de gymzaal deed!

PurVak Inclusief Sporten

Sporten is voor iedereen! Ook tijdens de PurVak is er daarom aandacht voor Inclusief Sporten. Elke PurVak zijn er daarom ook gratis toegankelijke sportactiviteiten voor kinderen en jongeren die niet eenvoudig kunnen meedoen aan de reguliere activiteiten van de PurVak!

Openstelling sportvelden

FC Purmerend gaat tijdens de kerstvakantie de accommodatie openstellen van 12.00 tot 16.00 uur.
In verband met kerst is er 24 t/m 26 december en in verband met oud en nieuw 31 december en 1 januari geen openstelling.

Werken tijdens de PurVak

Elke schoolvakantie organiseren wij PurVak. Tijdens de PurVak kunnen we jouw hulp en enthousiasme goed gebruiken. Wil jij tijdens de PurVak meewerken en/of helpen bij de organisatie van alle sportactiviteiten? Schrijf je dan nu in via de knop.

 • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

  Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

 • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

  Jancor de Boer, directeur Spurd

 • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

  Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen

 • "Mensen bij elkaar brengen en gezamenlijk nieuwe ideeën realiseren is mijn passie."  

  Aram Bakr, Wijksportcoach Centrum & De Gors