Spurd Senioren Sport

Er is een gevarieerd aanbod activiteiten met voor ieder wat wils. Lekker bewegen passend bij wat u kunt! De activiteiten staan onder de kalender op deze pagina en worden op alfabetische volgorde uitgelicht.

Vind een les die bij u past! Les bijwonen? Vooraf aanmelden is gewenst!

Wanneer zijn de Spurd Senioren Sport activiteiten?

Les bijwonen? Vooraf aanmelden is gewenst! Dan wordt rekening gehouden met uw komst. Een eerste proefles is altijd gratis!

U bent van harte welkom!

Balkonles

Bewegen aan huis:

Tijdens de les daagt herkenbare muziek u uit tot bewegen voor uw deur. Iedereen doet mee in eigen tempo en binnen de eigen (fysieke) mogelijkheden. De basisbewegingen zijn eenvoudig te volgen voor iedereen. Ook mensen met een rollator en mensen uit de directe omgeving van het wooncomplex zijn van harte welkom. De balkonlessen zijn op meerdere locaties. Informeer voor een locatie bij u in de buurt.

Badminton

Men speelt badmintonwedstrijdjes, zowel dubbel- als enkelspel. Na 25 minuten is er tien minuten pauze voor een kop koffie en een praatje.

Claudicatio

Deze groep komt bij elkaar en begint bij het Leeghwaterbad. In het Leeghwaterpark doen de leden van de groep verschillende oefeningen. De groep is er speciaal voor mensen die last hebben van zogenoemde etalagebenen. Lopen is basis van de les, maar spelvormen ontbreken niet.

Conditiegym

De (kracht)oefeningen worden lopend, staand of liggend op een matje uitgevoerd. In de laatste 10 minuten is er elke les aandacht voor een spelelement.

Fifty Fit op muziek

Er wordt bewogen op de beat van de muziek, waardoor het tempo wisselt. Verschillende, eenvoudige danspasjes zijn voor iedereen haalbaar. Er wordt afgesloten met ontspanningsoefeningen.

Fifty Fit sport en spel

Elke week staat een andere sport centraal. Er worden verschillende eenvoudige technieken en trainingsvormen gedaan. Er wordt afgesloten met een wedstrijdvorm.

GoldenSports

GoldenSports is geschikt voor elke 60plusser die zich zonder loophulpmiddel kan verplaatsen. GoldenSports is:

- conditietraining, outdoor fitness, balans/stabiliteit en coördinatie-oefeningen
- gezellig in groepsverband
- op veilige afstand van elkaar
- in de frisse buitenlucht
- deelname op eigen niveau
- professionele begeleiding

Doe mee en kom in beweging

MBvO

Oefeningen, met gebruik van verschillende spelmaterialen, worden staand en lopend op een matig intensief niveau uitgevoerd. Er wordt afgesloten met ontspanningsoefeningen.

MBvO stoelgroep

MBvO stoelgroep is gelijk aan MBvO, de oefeningen worden hier staand achter de stoel en/of zittend op de stoel uitgevoerd.

Parksport

Deze les vindt in circuitvorm plaats met de focus op kracht en conditie. Tussen de krachtoefeningen door worden stukjes gewandeld of gejogd met af en toe een stretch, of balansoefening

Sportief Wandelen

Verzamelen op het parkeerterrein van v.v. Wherevogels. Tijdens dit wandeluurtje op zowel harde- als onverharde paden staan de sociale contacten voorop. De wandeling vindt plaats met een gemiddelde snelheid van 4 km/uur. Tussendoor worden kracht- en balansoefeningen gedaan.

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Stuur een mail naar info@spurd.nl of bel naar 0299-418100.

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen