Spurd Special

De Spurd Special bestaat uit wandel- en fietsactiviteiten. Tijdens de wandeling of fietstocht worden diverse plekken bezocht en lichte, sportieve oefeningen gegeven. De deelnemers leggen tijdens de Spurd Special fietsend of wandelend een route af en maken onderweg kennis met eenvoudige sportieve activiteiten. Gezelligheid en (informatie over) het belang van bewegen staan voorop.

De Spurd Special bestaat uit wandel- en fietsactiviteiten voor zestigplussers, waarbij ontmoeten en lekker bewegen centraal staan. Elke wandeling en fietstocht bevat een bezoek aan een verrassingslocatie. Sportaanbieders uit Beemster en Purmerend laten deelnemers kennismaken met sportieve activiteiten. Meedoen mag, maar is niet verplicht.

 

Wanneer is er een Spurd Fiets of Wandel Special?

Spurd Wandel Special

De Spurd Wandel Special vindt 2 keer per jaar plaats. De deelnemers wandelen onder begeleiding van een sportcoach en kunnen onderweg meedoen aan 2 beweegactiviteiten die worden aangeboden door lokale sportaanbieders. Hieraan meedoen is geheel vrijblijvend. De Spurd Wandel Special is toegankelijk voor iedereen die zelfstandig (zonder loophulpmiddel) een afstand van ongeveer 5 kilometer kan afleggen. Het is verstandig makkelijk zittende kleding en schoenen met een platte zool te dragen. Gezelligheid met elkaar door laagdrempelige activiteiten staat voorop. Tijdens de koffie/thee stop onderweg is er alle gelegenheid om wandelaars beter te leren kennen.

Spurd Fiets Special

De fietstocht inclusief tussenstops duurt ongeveer drie uur. Aanmelden is gewenst en inclusief een kopje koffie of thee kost meedoen aan deze Spurd Special per persoon € 6,00. De twee begeleidsters bepalen het tempo, waarbij iedereen rustig fietsend kan genieten van de omgeving.

We willen benadrukken dat het samen fietsen, de activiteiten onderweg en gezelligheid voorop staan. In de groep rijden de gewone fietsen voor de elektrische fietsen of e-bikes. We verzoeken belangstellenden alleen mee te fietsen als er voldoende conditie is voor een fietstocht van ongeveer twaalf kilometer met onderweg een aantal tussenstops.

 

Aanmelden

Wie wil meedoen aan een Spurd Special kan zich aanmelden via de knop hieronder of telefonisch via 0299 418 100. Voor vragen of nadere informatie kan u ook de knop en het telefoonnummer gebruiken.

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen