Parkinson-Boksen

Heeft u de ziekte van Parkinson en wilt u meer (gaan) bewegen? Parkinson-boksen is een wekelijks beweegprogramma op maat waarbij u van harte welkom bent. Bekijk de agenda voor het actuele programma.

Er is aangetoond dat het proces van de ziekte wordt vertraagd wanneer er regelmatig wordt bewogen. De non-contact boksles vindt plaats bij Better You en wordt verzorgd door geschoolde instructeurs van Better You en Spurd. Het is een gevarieerde les met specifieke aandacht voor de elementen van bewegen die door Parkinson (langzaam) achteruit gaan. Denk hierbij aan uithoudingsvermogen, beweeglijkheid, coördinatie, balans, kracht en lenigheid.

Wanneer is er Parkinson-Boksen?

Algemene informatie

Na een inleidend gedeelte kunnen alle aanwezigen deelnemen aan de groepsles. De lessen zijn toegankelijk voor mensen met Parkinson die in fase 1 en 2 verkeren.

“Door Parkinson-boksen vergeet je je eigen aandoening en voel je je sporter i.p.v. patiënt. Na de les voel je je sterker, beter en heb je meer energie. Dat geeft de kracht en de drive om door te gaan.” – Alex

Hoe ziet een les eruit?

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen