MarktstadWalk

De MarktstadRun is een begrip in Purmerend en omstreken. Het sportevenement voor hardlopers wordt al meer dan 10 jaar georganiseerd tijdens de Purmerendse Nazomerfeestweek. Voor wie zijn rondje Purmerend en Beemster liever in een wat rustiger tempo volbrengt, organiseert Spurd de MarktstadWalk. Er worden 3 leuke wandelroutes uitgezet tijdens de MarkstadWalk. De FamilyWalk, 15 en 25 kilometer. Loopt u met een rollator? Doe dan mee met de Rollatorloop! Alle wandelingen starten en finishen op de gezellige Koemarkt. De wandelroutes bieden uitdaging voor beginnende en geoefende wandelaars.

De FamilyWalk

De FamilyWalk is speciaal uitgezet voor families. Onderweg loop je door de groene omgeving van de gemeente en is er voldoende ruimte om even lekker bij te komen. Spurd zorgt voor leuk vermaak voor de allerjongsten wandelaars. De wandeling start tussen 09.00 en 13.00 uur op de Koemarkt.

15 of 25 kilometer

Wandel de route van 15 of 25 kilometer. Deelnemers genieten tijdens deze routes van het landschap van Beemster en omliggende dorpen. Neem onderweg een drankje bij 1 van de leuke theetuinen. Wandelaars voor de 25 km kunnen tussen 9.00 en 10.00 uur starten vanaf de Koemarkt, wandelaars voor de 15 km tussen 09.00 en 11.00 uur.

Rollatorloop

De Rollatorloop is een gezellige, ongedwongen wandeling voor mensen die met rollator een wandeling van 2,5 tot 3 kilometer kunnen maken. De deelnemers lopen zelfstandig of in groepsverband onder directe leiding van een instructeur.

Inschrijven

De MarkstadWalk vindt ieder jaar plaats tijdens de Purmerendse Nazomerfeestweek. Inschrijven voor een van de wandelingen kan enkele weken van tevoren. Inschrijven voor de Rollatorloop? Dat kan op de dag zelf. U kunt met pin of contant betalen.

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen