Beweegmakelaar

Spurd introduceert de beweegmakelaar. De beweegmakelaar van Spurd is op de hoogte van alle verschillende structurele activiteiten voor senioren in Purmerend. Bent u verwijzer? Onderaan deze pagina vindt u het aanmeldformulier.

De beweegmakelaar geeft beweegadvies en begeleidt senioren naar passend beweegaanbod in de wijk. De beweegmakelaar legt na verwijzing door een (para)medicus (telefonisch) contact met de zorgvrager. Hij/zij verzorgt het warme contact tussen de arts/fysiotherapeut en de (begeleider van de) structurele beweegactiviteit. De verwachting is dat dit een drempelverlagend effect heeft op beweeggedrag. Daarnaast kan de vraag naar ontbrekend sport- en beweegaanbod geïnventariseerd worden.

Voor verwijzers

Bent u een (para)medische verwijzer die senioren op het spreekuur ziet die voor een betere gezondheid eigenlijk (meer) moeten gaan bewegen? Dan kunt u deze persoon verwijzen naar de beweegmakelaar van Spurd.

Op locatie in de wijk wordt één op één besproken welke (on)mogelijkheden zich op sport- en beweeggebied voor dit individu voordoen. Er wordt een beweegadvies gegeven met het uiteindelijk doel iemand te motiveren en stimuleren tot blijvend bewegen.

Monitoren

Wanneer de verwijzing naar de beweegmakelaar plaatsvindt nog tijdens een behandeltraject, kan het beweeggedrag van de verwezen persoon nog door verwijzers gemonitord worden vòòr afronding van de behandelsessie.

Aanmelden

De verwijzer kan iemand aanmelden voor een consult met de beweegmakelaar door onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt een bevestiging zodra het formulier door ons ontvangen is.

Spurd neemt na ontvangst van de verwijzing binnen twee weken contact op met de betreffende persoon. Vervolgens wordt ook weer binnen twee weken een afspraak gemaakt bij de beweegmakelaar. De doorlooptijd van verwijzing tot consult is maximaal één maand.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen