Spurd Cursussen

Bewegen is niet altijd een vanzelfsprekendheid. Het cursusaanbod van Spurd is gericht op zelfvertrouwen en preventie. Zo zorgen we samen dat bewegen (weer) leuk wordt en blijft.

Spurd organiseert meerder keren per jaar cursussen. ‘In Balans’ is een valpreventieprogramma voor thuiswonende 60-plussers. FietsFit’ is een fietscursus over veilig en verantwoord blijven fietsen.

Cursusaanbod

In balans

Voor 60-plussers die moeite krijgen met (buiten) lopen, valangst heeft of misschien al eens gevallen is.

FietsFit

Met de cursus FietsFit wil Spurd 60-plussers helpen met meer zelfvertrouwen veilig aan het verkeer deel te nemen.

Claudicatio

Speciaal voor mensen met etalagebenen is er een wandelgroep in het Leeghwaterpark.

Wanneer zijn de Spurd cursussen?

Andere seniorenactiviteiten

Behalve cursussen organiseert Spurd meer beweegactiviteiten voor 60-plussers. Wie graag blijft wandelen, bewegen of fietsen kan terecht bij meerdere sport-, wandel- en fietsgroepen. De Beweegmakelaar helpt zorgprofessionals en senioren bij het vinden van het juiste beweegaanbod. Bekijk ook eens onze evenementen. Op de pagina Senioren is al het aanbod te vinden.

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen