You Fit

Beweeg je niet veel? Houdt je onzekerheid je tegen om te beginnen met een sport? Of weet je niet goed welke sport bij je past? Kom dan naar You Fit! Tijdens de gratis You Fit lessen probeer je met leeftijdsgenoten verschillende sporten uit. Zo kun je kijken welke sport nou echt bij jou past.

You Fit is bedoeld voor jongeren van 12 – 19 jaar oud die weinig bewegen en/of (nog) niet weten welke sport of beweegvorm ze leuk vinden. Naast meer bewegen en kennis maken met verschillende sporten is het doel vooral dat jongeren door de lessen lekkerder in hun vel zitten en zelfvertrouwen ontwikkelen.

Gratis deelname

Een positief groepsgevoel, het opdoen van leuke contacten en het bieden van een veilige beweegomgeving staan bij You Fit voorop.

Aan You Fit deelnemen is gratis, wel wordt er enthousiasme en inzet gevraagd. Wekelijks deelnemen wordt beloond!! De You Fit-sportcoach Kevin maakt samen met de groep een beweegprogramma op maat. De deelnemers en Kevin kijken sámen welke sporten er worden uitgeprobeerd.

De gymzaal aan de Jan van Egmondstraat (Jan van Egmondstraat 14, 1441 HM, Purmerend) is het verzamelpunt voor elke les.

Wanneer is er You Fit?

Inschrijven

Inschrijven kan via de button hieronder. Vergeet niet om je telefoonnummer of emailadres achter te laten! Dan laten we jou zo snel mogelijk weten wanneer je mee kunt doen. Inschrijven voor You Fit kan altijd! Voor het schooljaar 2023-2024 start het programma op dinsdag 3 oktober 2023. Iedere schoolweek (niet tijdens de vakanties) vindt er een groepsles plaats. Check de agenda voor actuele tijden en locatie. Instromen kan het hele schooljaar door.

Wat doe ik daarna?

Heb je jouw sport gevonden dan helpen we je hierbij graag verder. Goed om te weten is dat het JeugdFonds Sport & Cultuur gezinnen ondersteunt waarbij de financiële middelen ontbreken om aan sport te doen. Neem contact op met Spurd om je te laten doorverbinden met een intermediair van het JeugdFonds Sport & Cultuur. Deze intermediair weet aan welke voorwaarden je moet voldoen om in aanmerking te komen voor het fonds en doet de aanmelding.

Hoe ziet een les eruit?

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen