LHBTIQ+ | Purmerend PRIDE

Purmerend en Spurd vragen extra aandacht voor de LHBTIQ+’ers in de gemeente. Dit gebeurt jaarlijks in oktober. Er zijn dan verschillende sportactiviteiten die in het teken staan van het bespreekbaar maken en accepteren van seksuele en genderdiversiteit.

Niet alleen in de PRIDEweek in oktober is het belangrijk om hier aandacht aan te schenken. Ook in de overige maanden staat Spurd stil bij diversiteit! Zo lang er nog mensen zijn die LHBTIQ+’ers als ‘anders’ zien, blijft het nodig hier aandacht voor te vragen!

Met de PRIDEvlag in top op belangrijke dagen voor de LHBTIQ-gemeenschap laat Spurd zien dat iedereen welkom is.

Purmerend Pride

In oktober schenkt Spurd extra aandacht aan de acceptatie van LHBTIQ’ers, onder meer met verschillende activiteiten. Voorbeelden zijn het PRIDEvoetbaltoernooi en de SWIMPRIDE in het Leeghwaterbad. Ook is op verschillende sportlocaties de PRIDEvlag in top en is er aandacht voor dit onderwerp op de sociale media.

PRIDEvoetbaltoernooi ????

Tijdens het PRIDEvoetbaltoernooi wil Spurd seksuele diversiteit op het voetbalveld (meer) bespreekbaar maken. Immers, op sportvelden is iedereen gelijk!

Het PRIDEvoetbaltoernooi is mede mogelijk dankzij Stichting ReR en de John Blankenstein Foundation.

Teams in 2021

TransZwemmen

In het Spurd-Leeghwaterbad is er regelmatig TransZwemmen, uitsluitend voor transgender personen.

Sporten voor, tijdens en na een transitieproces is heel belangrijk én een mooie manier om gelijkgestemden te ontmoeten. TransZwemmen wil een gezellig zwemmoment creëren in een veilige omgeving. Om een veilige, vertrouwde omgeving te waarborgen is TransZwemmen niet toegankelijk voor niet-transgender bezoekers.

Ook Spurd wil bijdragen aan het vergroten van de acceptatie van LHBTIQ+’ers in de sport. Helaas is een veilig zwemklimaat niet vanzelfsprekend. Daarom is er voor transgender en non-binaire personen een apart moment om te zwemmen.

Spurd houdt graag zoveel mogelijk rekening met ieders wensen.
Help je mee? Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in!

SWIMPRIDE

Met SWIMPRIDE wil Spurd bijdragen aan het creëren van een veilig sportklimaat voor iedereen. De zwemavond staat in het teken van gezelligheid en samenzijn.
Benieuwd naar deze fijne avond? De beelden zeggen genoeg!

Vanwege het grote succes komt de SWIMPRIDE terug!

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen