Cursus in Balans

Voor mensen van 60 jaar en ouder die merken dat hun evenwicht achteruit gaat, biedt Spurd de cursus ‘In Balans’ aan. Een 10-weekse cursus met voorlichting en beweegoefeningen voor 60+’ers.

De cursus In Balans is een balanstraining speciaal gericht op zelfstandig wonende 60+’ers die hun balans willen verbeteren. Mensen die moeite krijgen met (buiten) lopen, valangst hebben of misschien al eens gevallen zijn, worden door informatieverstrekking en gerichte beweegoefeningen weer beter in staat zeker te bewegen. Het goede nieuws is dat balans en evenwicht door training en herhaling herstellen. Tijdens de cursus trainen deelnemers daarom met verschillende oefeningen het lichaam én het brein voor een sterker evenwicht, meer zelfvertrouwen en plezier om te blijven bewegen.

Cursisten die u voorgingen geven aan dat zij zekerder op de been staan en dat het alledaagse bewegingen weer makkelijker gaat. Denk daarbij aan reiken, opstaan uit een stoel, wenden en keren. Zij hebben daarnaast het plezier in het bewegen (her)vonden en kunnen factoren die valgevaar in zich dragen vermijden.

Aanmelden

De cursus In Balans wordt altijd vooraf gegaan door een gratis informatiebijeenkomst. Spurd verzorgt deze cursus meerdere keren per jaar. Bekijk de agenda voor de actuele cursusdagen.

Aanmelden voor de cursus In Balans? Dat kan via het aanmeldformulier. Klik hieronder!

Meer beweegaanbod voor 60+’ers

Spurd verzorgt een zeer uitgebreid beweegaanbod voor 60+’ers. We bieden diverse wandelingen, fietstochten en sport- en spelactiviteiten in de gemeente Purmerend. Bekijk ons volledige beweegaanbod voor 60+’ers.

Ook in het Leeghwaterbad organiseren wij meerdere activiteiten voor 60+’ers.

Heb je hier wel eens van gehoord?

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen