Fiets mee met Spurd

Fietsen is een plezierige manier van bewegen. Bewegen is gezond en door fietsend te bewegen worden de gewrichten niet belast. Een prettige bijkomstigheid van fietsen is ook dat het stress vermindert. Bewegen in de buitenlucht is daarbij goed voor de aanmaak van vitamine D, waardoor het immuunsysteem verbetert. Blijven fietsen zorgt ook voor een grotere mate van zelfstandigheid.

Spurd organiseert in de maanden maart tot en met oktober regelmatig fietstochten voor 60-plussers. We houden inwoners van de gemeente Purmerend graag zo lang mogelijk in beweging. De fietsgroepen zijn niet alleen goed voor de beweging. Ook het sociale aspect van fietsen in een groep is goed voor de gezondheid.

Tijdens het jaarlijkse FietsEvent brengen we inwoners en organisaties samen om te tonen welke hulpmiddelen er zijn om zo lang mogelijk te blijven fietsen.

Fietsaanbod

Fietst u graag en vindt u het prettig om samen met anderen de omgeving van Purmerend beter te leren kennen? Bekijk dan onze fietsactiviteiten!

Fietsgroep 60+

Fietsen met meer vertrouwen en plezier. Fiets van mei t/m oktober elke 2de en 4de week van de maand mee!

FietsSpecial

De Spurd Fiets Special organiseren we 1 keer per jaar. Ontmoeting en beweging staan centraal.

FietsEvent

Veiliger fietsen tot je 100ste. Daar draait het jaarlijkse FietsEvent in mei om. Een actief, informatief en gezellig event.

Wanneer zijn de Spurd fietsactiviteiten?

Andere seniorenactiviteiten

Behalve fietsactiviteiten organiseert Spurd meer beweegactiviteiten voor 60-plussers. Wie graag blijft bewegen of wandelt kan terecht bij meerdere sport-, en wandelgroepen. Bekijk ook eens de cursussen en evenementen. Op de pagina Senioren is al het aanbod te vinden.

De Beweegmakelaar

Sport en beweging is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Spurd werkt daarom met De Beweegmakelaar. De Beweegmakelaar legt na verwijzing door een (para)medicus contact met de zorgvrager. De Beweegmakelaar van Spurd is op de hoogte van alle verschillende structurele activiteiten voor senioren in Purmerend en helpt senioren bij het vinden van het juiste beweegaanbod.

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen