Gezonde leefstijl

Wij zetten ons in om de omgeving gezonder te maken zodat het makkelijker, leuker en gewoner wordt om gezonde keuzes te maken. Er is extra aandacht voor de vroege jeugd omdat daar de meeste kansen liggen. Maar we zetten ons in voor alle leeftijden. Dit doen en kunnen wij niet alleen. Wilt u ook iets doen? Lees hieronder hoe we kunnen samenwerken.

Kansrijke start

Wist je dat als baby’s een groentesmaak 10x proeven, ze het later ook lekker vinden? En dat peuters die veel bewegen, later bij gym beter mee kunnen komen? Omdat het aanleren van gezond eten en bewegen niet altijd makkelijk is, willen wij ouders en professionals daarbij helpen.

Gezonde schoolomgeving

Kinderen die op school genoeg bewegen, geen zoete dranken drinken en groente/fruit eten, kunnen zich beter concentreren in de klas. Bovendien wordt dit gezonde gedrag dan ‘normaal’. Wij ontzorgen scholen in de overgang naar gezond beleid, zodat de overstap leuk en makkelijk wordt.

Gezonde sport/beweegomgeving

Op plekken waar gesport wordt en bij sportieve evenementen, is gezonde voeding nog niet vanzelfsprekend. Toch blijkt dat ook op deze plekken, met gezond aanbod winst gemaakt kan worden. Wij informeren hier graag over.

Gezonde & duurzame voedselomgeving

Wij inspireren de horeca en andere voedselaanbieders in Purmerend tot een gezondere en duurzamere menukaart. Dit levert winst op voor ondernemers én de wereld! Meer weten over hoe wij je kunnen ondersteunen, neem contact op.

Gezonde professionals

Ga jij wel eens een stukje wandelen, of snijd je een stuk komkommer voor de mensen of kinderen waar je voor werkt? Het geven van het gezonde voorbeeld heeft meer invloed dan je denkt. En misschien kan het voedselaanbod in jouw instelling wel gezonder. Neem gerust contact op als je hierbij hulp nodig hebt.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van JOGG.

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen