Nederlands rolstoelhandbalteam
naar De Beuk

Publicatiedatum: 15 maart 2023

In november 2022 behaalde het Nederlands gemengd rolstoelhandbalteam de tweede plaats tijdens de wereldkampioenschappen in Portugal. Handbalvereniging Vido uit Purmerend heeft het team uitgenodigd voor clinics en een wedstrijd tegen het eerste damesteam van Vido. Sporthal De Beuk is zondag 26 maart het podium voor handbal en rolstoelsport. De toegang is gratis.

Na een spannende wedstrijd greep het Nederlandse rolstoelhandbalteam naast de eerste prijs. In een toernooi met Hongarije, India, Kroatië, Noorwegen, Pakistan, Portugal, Roemenië en Spanje, heeft het rolstoelhandbalteam een uitstekende vorm laten zien en daarmee de tweede plaats behaald.

wedstrijd

De wedstrijd tussen het Nederlands rolstoelhandbalteam en het eerste vrouwenteam van Vido begint 14.30 uur. De leden van het Nederlands team hebben een fysieke beperking, die van Vido niet. Dat is ook toegestaan in het rolstoelhandbal. De sportrolstoel maakt het handballen door de extra benodigde behendigheid spectaculairder en spannender. Elk team heeft inclusief de keeper zes spelers.

Gratis clinics en openbare training

Zondag 26 maart komt het Nederlands rolstoelhandbalteam op uitnodiging van hv Vido naar sporthal De Beuk. Eerst zijn er van 10.00 uur tot 11.00 uur clinics. Wie wil meedoen kan zich die zondag in de sporthal melden. Spurd stelt sportrolstoelen beschikbaar. Tijdens de PurVak zijn de clinics rolstoelhandbal bij de kinderen altijd populair want een bijzondere ervaring. Vanaf 11.30 uur is er de openbare training van het Nederlands team tot 13.00 uur.

Parkeren onder De Beuk is gratis.

 • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

  Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

 • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

  Jancor de Boer, directeur Spurd

 • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

  Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen

 • "Mensen bij elkaar brengen en gezamenlijk nieuwe ideeën realiseren is mijn passie."  

  Aram Bakr, Wijksportcoach Centrum & De Gors