Koningssportdag 2022

Publicatiedatum: 19 mei 2022

De Koningssportdag is uitgegroeid tot een van de grotere jaarlijkse evenementen in Purmerend/Beemster met inmiddels meer dan zesduizend kinderen!

Vrijdag 22 april is het tijdens de Koningssportdag topdrukte in het Leeghwaterpark, in het Leeghwaterbad, op het terrein van vpv Purmersteijn, in sporthal De Beuk en in Esports Campus H20. Meer dan zesduizend kinderen van de basisscholen in Purmerend komen die dag voor de sportieve activiteiten en om te spelen naar de Koningssportdag. Spurd heeft dit jaar een samenwerking met kinderboerderij De Ridder, speeltuin De Speelkraam en H20 Esports Campus.

Uitdagend programma

De Purmerendse basisscholen hebben overweldigende belangstelling voor de Koningssportdag. Voor verschillende leeftijden zijn er diverse activiteiten. Er zijn onder meer tientallen verschillende springkussens en ook diverse gave sportieve spellen. AH sponsort gratis groente en fruit op een aantal locaties van de Koningssportdag.
Manager Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl Johan Ram: ‘Spurd, De Speelkraam, De Ridder en H20 Esports Campus zijn hartstikke blij met het grote aantal kinderen! Er zijn gezellige en sportieve activiteiten, zoals Koningen & Kastelen, Hollandse Leeuwen, Jumping King op de speelweide van Leeghwaterbad, King’s Court, Esports, King of the Jungle, Athletic Skills en Sportpaleis. Kinderen van groep 8 gaan naar het Leeghwaterbad, daar is het thema Koninklijke Poolparty. Alleen het weer kan spelbreker zijn van dit uitdagende, fantastische programma!’ De samenwerkende organisaties verzoeken iedereen vrijdag 22 april het Leeghwaterpark niet te gebruiken als fietsroute en geen honden in het park uit te laten.

Begeleiding

Medewerk(st)ers en vrijwilligers van sportorganisatie Spurd, speeltuin De Speelkraam, kinderboerderij De Ridder en H20 Esports Campus en meer dan honderd stagiairs van het Horizon College Sport en Bewegen, het Regio College Pedagogiek, de sportklassen van de PSG en studenten van de Academie Lichamelijke Opvoeding (ALO) begeleiden de kinderen bij de diverse (sportieve) activiteiten. Vanzelfsprekend is het Rode Kruis aanwezig en hebben de medewerkers van Spurd een EHBO-diploma.

Speciaal onderwijs

Koningsdag is 27 april, landelijk is besloten dat er de vrijdag ervoor Koningssportdag is. Woensdag 20 april was er Koningssportdag Inclusief Sporten voor ongeveer 350 kinderen van de scholen voor speciaal basisonderwijs in Purmerend.

 • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

  Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

 • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

  Jancor de Boer, directeur Spurd

 • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

  Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen

 • "Mensen bij elkaar brengen en gezamenlijk nieuwe ideeën realiseren is mijn passie."  

  Aram Bakr, Wijksportcoach Centrum & De Gors