Uniek Sporten

Een beperking is geen belemmering, iedereen kan sporten!

Sporten en bewegen is voor iedereen. Daarom is het heel belangrijk dat sporten en bewegen ook voor iedereen toegankelijk is zodat iedereen met plezier mee kan doen en zich welkom en geaccepteerd voelt. Wij vinden het belangrijk om ons daarom extra in te zetten voor deze doelgroep.

Uniek Sporten

Wie met een beperking wil gaan sporten moet weten wat de mogelijkheden zijn. Een overzicht van de inclusieve sporten in Purmerend, in de regio én Nederland is daarom handig.

De website Uniek Sporten zorgt voor dit overzicht! Soort en ernst van de beperking bepalen de sportmogelijkheden.

Een beperking is geen belemmering, iedereen kan sporten!

Zo zijn er verschillende activiteiten voor mensen met een beperking, op het land en in het water. Tijdens de PurVak organiseren we clinics om kinderen kennis te laten maken met Inclusief Sporten. Met het Life Goals programma willen wij mensen die al langere tijd niet sporten weer in beweging krijgen. Daarnaast vinden we het ook belangrijk bij te dragen aan betere acceptatie van LHBTIQ+’ers in de sport.

Activiteiten voor inclusieve sporters

Contact

Enthousiast geworden of een briljant idee? Neem contact op met één van onze specialisten inclusief sporten voor sportadvies “op maat”.

Bel maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur 0299-418100 over inclusief sporten voor mensen met een beperking!

Uniek Sporten Uitleen

Voor Purmerenders met een beperking kan er een financiële drempel zijn om te gaan sporten. Dit vanwege de aanschaf van een sporthulpmiddel als een sportrolstoel. Via Uniek Sporten Uitleen is het mogelijk voor een periode tot maximaal zes maanden een sporthulpmiddel als een sportrolstoel, handbike en dergelijke te proberen. Meer weten klik op de knop.

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen