QR-Fit

Wil jij starten met wandelen of hardlopen en kunt je de spreekwoordelijke “stok achter de deur” gebruiken? Met de QR-Fit beweegroute werk je in de frisse buitenlucht gratis aan jouw lichaamsbeweging op de momenten dat het jou uitkomt. De beweegroute is 5,4 kilometer lang en loopt door de wijken Overwhere en Wheermolen. De route is geschikt voor alle Purmerenders die individueel of met een groep gratis en op een laagdrempelige manier in beweging (willen) komen. Iedereen, van jong tot oud, kan zowel wandelend als hardlopend gebruik maken van deze beweegroute. QR-FIT faciliteert ‘De beweegmogelijkheid voor iedereen! Meedoen kost niets.

Mensen kunnen ongeacht het fitheidsniveau op een laagdrempelige manier (gaan) bewegen. Bij het scannen van een QR-FIT code word je doorverwezen naar een spierversterkende- of conditionele oefening. Vervolgens is er een keuze uit drie verschillende fitheidsniveaus: beginner, gemiddeld of gevorderd. Na het selecteren van het fitheidsniveau wordt op je telefoon een oefening op maat geïllustreerd aan de hand van een video met uitleg en intensiteiten. Alle oefeningen achter de QR-codes rouleren eens per 24 uur. Elke dag is dus een nieuwe uitdaging! De dienst is altijd te gebruiken, je beweegt wanneer het jou uitkomt met online begeleiding. Met de QR-FIT app wordt ingespeeld op een langdurig effect en optimaal gebruikersgemak!

Hoe werkt het?

Download (thuis) via de Playstore gratis de app QR-Fit op je smartphone en open deze. Het verzoek tot locatie toestemming verschijnt als locatievoorzieningen op uw telefoon (nog) is uitgeschakeld. Vervolgens de vraag waar u wilt bewegen. Klik Purmerend aan. Maak een keuze tussen beginner, gemiddeld of gevorderde. De oefeningen worden op uw niveau aangepast. Purmerend kent twee routes. Een lange route van 5,3 kilometer met 12 routepalen en een korte route van 3,00 kilometer met 5 routepalen. Maak een keuze en de route verschijnt in beeld op uw telefoon. Ook nu kunt u de route met twee vingers op het scherm vergroten, waarbij de straatnamen in beeld verschijnen.

Via Goole maps volgt u de route. Uw looprichting wordt weergegeven door het blauwe bolletje dat met u meebeweegt. Er kan worden gestart bij elke willekeurige routepaal die de wandeling markeert. Bij de routepalen scant u met de app het bordje dat bovenop elke routepaal is bevestigd. Scannen kan via de app of met de camera van uw smartphone. Een persoonlijke coach geeft aan welke oefening op dat moment van u verwacht wordt.

Bewegen wanneer het uitkomt, onder begeleiding en passend bij het eigen niveau. Inmiddels zijn 350 mensen u voorgegaan. Doet u mee?!

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen