Diabetes Challenge

Kom in beweging tijdens de Diabetes Challenge. Wandel 20 weken mee onder begeleiding van een sportcoach van Spurd en een diabetesverpleegkundige. Werk samen met Spurd in een gezellige setting aan uw gezondheid en ervaar een fitter gevoel.

De Diabetes Challenge is bedoeld voor mensen die met plezier in beweging willen komen. Met een groep gelijkgestemden werkt u in 20 weken naar een wandelafstand tot 5 km. De sportcoach neemt u tijdens de wandelingen mee langs verschillende delen van Purmerend. Start en finish zijn altijd bij het Spurd Leeghwaterbad.

Wandelen is goed voor uw gezondheid, geeft u een fitter gevoel en heeft mogelijk een positieve invloed op (eventueel) medicatiegebruik bij Diabetes.

Spurd organiseert deze wandelingen in het kader van de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation.

Aanmelden

Deelname is speciaal geschikt voor:
– Personen die willen starten met wandelen,
– Personen met (een verhoogd risico op) diabetes en/of,
– Personen die te maken hebben met overgewicht of obesitas.

De DiabetesChallenge start weer in het voorjaar van 2024. We brengen u op deze pagina en via nieuwsberichten en social media op de hoogte van de start. Aanmelden kan via ons aanmeldformulier.

Wanneer is de Diabetes Challenge

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen