Spurd Senioren Fit & Voeding

Publicatiedatum: 19 januari 2023

Woensdagochtend 25 januari is er voor 55plussers in Wijkplein Where een gratis informatiebijeenkomst over het belang van eiwitrijke voeding en bewegen. Voedingsadvies Purmerend en Spurd gaan dan in op de grote invloed van eiwitten op lichaam en gezondheid. Tijdens deze Spurd Senioren Fit & Voeding staat de wisselwerking tussen bewegen en eiwitten voor de spierkracht centraal. Er is een programma van twee uur met informatie over en proeven van eiwitrijke producten als melkproducten, kip, vis, peulvruchten en noten.

Tijdens de actieve en gezellige bijeenkomst in Wijkplein Where leert men ook tijdens het proeven van voedsel over het belang van eiwitrijke voeding. Eiwitrijk voedsel is bij het klimmen der jaren steeds belangrijker, deze bouwstof is voor spierweefsel en spierkracht van belang. Men krijgt aan de hand van voorbeelden toelichting op diverse eiwitrijke producten en leert wat thuis de gezondere keuzen kunnen zijn. Na de informatieve start laat een proeverijtje de opgedane kennis direct tot de verbeelding spreken.

Interactief spel

Bewegen en eiwitrijk voedsel versterken elkaar en daarmee de opbouw van spieren. Verschillende beweegoefeningen laten ervaren hoe eiwitrijke voeding een rol speelt in dagelijkse activiteiten. De beweegoefeningen zijn geschikt voor elke oudere, met of zonder loophulpmiddel. De tijdens de informatiebijeenkomst opgedane kennis over de gezondheidswaarde van eiwitten is onderwerp van een afsluitend, leuk interactief spel.

Aanmelden

De bijeenkomst Spurd Senioren Fit & Voeding woensdag 25 januari begint om 10.00 uur en eindigt om 12.00 uur. De toegang is gratis, aanmelden is verplicht. Dat kan via onderstaande knop, in de e-mail naam of namen en telefoonnummer vermelden. Wijkplein Where is gevestigd nabij NS-station Overwhere en winkelcentrum Makado. De deur van het wijkplein gaat voor Spurd Senioren Fit & Voeding open om 09.45 uur.

 • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

  Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

 • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

  Jancor de Boer, directeur Spurd

 • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

  Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen

 • "Mensen bij elkaar brengen en gezamenlijk nieuwe ideeën realiseren is mijn passie."  

  Aram Bakr, Wijksportcoach Centrum & De Gors