PurVak in de voorjaarsvakantie

Publicatiedatum: 23 februari 2023

Maandag 27 februari begint de sportieve PurVak in de voorjaarsvakantie, de laatste dag is vrijdag 3 maart. Tijdens de PurVak van Spurd zijn er in sportzalen verspreid over Purmerend en Beemster diverse activiteiten. Elke middag zijn er sportieve speelactiviteiten met een stormbaan in het sportbad van het Leeghwaterbad. Meedoen aan de PurVak in de sportzalen is gratis, voor het zwembad betaalt men de gebruikelijke toegangsprijs. Het programma van Spurd met locaties, activiteiten en openingstijden is bereikbaar via de website purvak.nl.

 

De sportzalen van de PurVak voor kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar zijn De Blauwe Morgenster in Middenbeemster, De Bloeiende Perelaar in Zuidoostbeemster, Karekiet in Overwhere, Zuivelpad in Purmer-Noord, sporthal De Vaart in Purmer-Zuid en De Kraal in Weidevenne. De sportzalen zijn open van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. Naast de sport- en spelmaterialen waaronder meestal een springkussen, zijn er wisselende activiteiten. In het zwembad in Purmerend is de PurVak er elke dag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Voor wie?

Vanaf twee jaar: PeuterPurVak
Voor kinderen vanaf twee tot en met zes jaar is er elke ochtend PeuterPurVak in sportzaal De Gors aan de Zwanebloem. Ook is er ’s ochtends en ’s middags PeuterPurVak in de kleine sportzaal van De Kraal in Weidevenne.

Vanaf dertien jaar
De avonden van maandag tot en met donderdag zijn er activiteiten voor jongeren vanaf dertien tot en met achttien jaar. Deze zijn in de Purmer-Zuid in sporthal De Vaart vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur.

Partners

De PurVak-partners Spurd, Clup Welzijn, Cultuurhuis Wherelant en H20 staan klaar voor duizenden blije kinderen die zich sportief en creatief komen vermaken tijdens de PurVak in de voorjaarsvakantie. Het programma met activiteiten, locaties en openingstijden van de vier organisaties is bereikbaar via www.purvak.nl.

Sportvelden

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn de sportaccommodaties van SV Beemster, FC Purmerend en vv De Wherevogels gratis beschikbaar om te sporten.
Vanaf maandag 27 februari tot en met vrijdag 3 maart:
SV Beemster van 12.00 uur tot 17.00 uur.
FC Purmerend van 10.00 uur tot 17.00 uur.
vv De Wherevogels van 11.00 uur tot 16.00 uur.

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen