Life Goals Purmerend

In Purmerend geldt: sporten is voor iedereen! Met het Life Goals Programma willen wij mensen die al langere tijd geen toegang hebben tot sporten weer in beweging krijgen.
 

maandag 19.00 uur tot 20.00 uur 
Bewegen met Roy bij gymzaal Slenkstraat/Geulenstraat, De Gors | Geulenstraat 101

dinsdag 13.30 uur tot 14.30 uur 
voetbal met Aram bij v.v. De Wherevogels, Purmer-Noord | Westerweg 41

donderdag 18.00 uur tot 19.00 uur
bootcamp met Dennis, RC Waterland, Overwhere | Van IJsendijkstraat 367

vrijdag (nieuwe tijd!!) 18.30 uur tot 19.30 uur
kickboksen met Yassine bij sportschool YourPerfection, Overwhere | Van IJsendijkstraat 154

Wil je meedoen of ken je iemand die wil meedoen? Laat het dan weten via info@spurd.nl !

Life Goals Purmerend is een samenwerkingsverband tussen AOP (Algemeen Opvangcentrum Purmerend)​, Rugby Club Waterland (RCW), v.v. De WherevogelsSpurdLeviaanReakt. Life Goals Purmerend richt zich op Purmerenders van 18+ met meervoudige problematiek. Voor hen kan sporten/bewegen en elkaar ontmoeten in een veilig sportklimaat het vonkje zijn om weer in beweging te komen.

De methodiek van Life Goals is gebaseerd op beweging. Letterlijk en figuurlijk, omdat mensen door actief deel te nemen aan de programma’s werken aan lichaam en geest. Sport wordt ingezet als middel om mensen op het gebied van zelfvertrouwen, discipline, respect en doorzettingsvermogen te versterken.

Er zijn iedere week, onder begeleiding van acht door Life Goals Nederland opgeleide Maatschappelijke Sportcoaches, sportieve activiteiten (voetbal en bootcamp). De coaches zijn afkomstig van de samenwerkingspartners. Zij zijn met hun betrokkenheid, enthousiasme en deskundigheid bepalend voor het succes van het programma. Zij coachen niet om het winnen, maar hebben vooral oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers.

Wetenschappelijke onderzoek LETS (Life Experience Through Sports)

Sinds kort participeert Spurd met het Life Goals project als ‘Living Lab’ in het wetenschappelijke onderzoek LETS (Life Experience Through Sports). Doel van dit 4-jarig onderzoek is impact van sportprogramma’s voor kwetsbare volwassenen zoals daklozen, verslaafden en ex-gedetineerden in kaart te brengen en te versterken.

Voor de kick-off van dit onderzoekstraject namen wij een introductiefilmpje op

Vier onderzoeksvragen staan centraal:
1.         Op welke manier worden competenties en vaardigheden, geleerd tijdens het sporten, gebruikt in het dagelijks leven?
2.         Welke onderdelen van sport programma’s zijn hierin van belang?
3.         Hoe kunnen deze sport programma’s beter ingebed worden in een integrale aanpak op gemeentelijk niveau?
4.         Wat zijn de maatschappelijke kosten en baten van sportprogramma's?

Naast Purmerend vindt het onderzoek ook plaats in Enschede, Amsterdam en Wageningen. Dit onderzoek volgen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via:
https://wur.us8.list-manage.com/subscribe?u=4a12684dace74e1fd788e6462&id=7981b67bd0

Het onderzoek wordt gefinancierd door ZonMw en uitgevoerd door Wageningen University and Research en Hogeschool Windesheim in samenwerking met diverse nationale en lokale partijen waaronder Stichting Life Goals Nederland, Verwey-Jonker Instituut, Leger des Heils, Federatie Opvang en Vereniging Sport en Gemeenten.

 

Stichting Life Goals Nederland
Life Goals Purmerend is onderdeel van het Stichting Life Goals Nederland netwerk. Stichting Life Goals Nederland werkt met lokale Life Goals Programma’s die in hun omgeving sportprogramma’s voor kwetsbare mensen aanbieden.