ZorgZwemles voor A

Zwemles speciaal voor kinderen vanaf vijf jaar met een leer- of gedragproblematiek als AD(H)D, autistisch spectrum stoornissen, faalangst, hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, leerachterstanden en PDD_NOS.

bevordering rust en concentratie: groep van maximaal vijf zwemleerlingen
Een groep ZorgZwemles bestaat uit maximaal vijf zwemleerlingen met elk als vaste begeleid(st)er een ouder of (professionele) verzorg(st)er. Het aantal leerlingen in de groep geeft hen rust en draagt bij aan de concentratie tijdens de ZorgZwemles. De begeleid(st)er heeft een belangrijke rol: (vooral in het begin) uw dochter of zoon helpen met de oefeningen; dat geeft uw kind een vertrouwde leeromgeving.
De speciaal opgeleide Spurd-zweminstructeurs werken veel met zogenoemde stuurkaarten en met pictogrammen. De leerling krijgt tijdens de zwemles extra aandacht aansluitend op de aard en ernst van de leer- of gedragsproblematiek.

aanleren zwemvaardigheden voor zwemcertificaat-A of zwemdiploma-A
Het ZorgZwemlesprogramma is gericht op het aanleren van de zwemvaardigheden voor het zwemcertificaat-A of zwemdiploma-A. Er is een onderverdeling in drie stappen:

stap I
de kinderen raken spelenderwijs watervrij (= raken angst voor water kwijt) en ze leren drijven op hun buik en rug. De begeleid(st)er gaat mee het water in. De temperatuur is ongeveer 32 graden Celcius. Het bad heeft een maximale diepte van negentig centimeter.  

stap II
de kinderen doen de zwemoefeningen in water met een diepte van maximaal 1.40 meter en van ongeveer 32 graden Celcius. De kinderen leren zwemslagen, de begeleid(st)ers zijn zichtbaar op de badrand aanwezig, maar niet in het water. Eerst zijn de begeleid(st)ers in badkleding, later in gewone kleding en tot slot op afstand van de badrand aanwezig.

stap III
de kinderen zwemmen in het sportbad met een watertemperatuur van ongeveer 26 graden Celcius. Zij doen zelfstandig de zwemvaardigheidsoefeningen voor het zwemcertificaat-A of zwemdiploma-A. De begeleid(st)er is niet zichtbaar aanwezig in het Leeghwaterbad. 

aanmelden
kan als uw kind 4,5 jaar is; voor deelname aan ZorgZwemles (vanaf 5 jaar) moet uw dochter/zoon zindelijk zijn.

tijden
maandag    17.15 uur tot 18.00 uur
donderdag 17.15 uur tot 18.00 uur

financiële bijdrage gemeente?
Voor de kosten van de ZorgZwemles is als aan de voorwaarden is voldaan een financiële bijdrage van de gemeente mogelijk. Informatie staat op de website www.meerdoenpurmerend.nl of is op te vragen bij Bureau M€€rdoen 024 - 663 3133. Dit bureau verzorgt de uitvoering van de gemeentelijk regeling.

tarieven
(eenmalig)             € 25,00 inschrijfgeld, inclusief vier keer gratis recreatief zwemmen
(eenmalig)             € 56,20 vastrechtkaart (twee jaar geldig)
(eenmalig)             €   8,50 toegangspas (€ 5,00 retour bij inlevering)
(elke vier weken)  € 66,50 (betaling vooraf per periode van vier weken)