Spurd Wandel Special door Purmer-Noord en Wheermolen

Publicatiedatum: 20 januari 2023

Voor 55plussers is er de eerste vrijdagochtend van februari een leuke wandeling van ongeveer zes kilometer. De route van deze Spurd Wandel Special gaat langs een verrassingslocatie in Purmer-Noord en een in Wheermolen. Daar kan men kennismaken met een (beweeg)activiteit en onder het genot van een kop koffie ook met elkaar in gesprek gaan. De wandeling is gezellig en gezond en men komt meer te weten over wat Purmerend te bieden heeft.

 

Twee verrassingslocaties

De wandeling van ongeveer zes kilometer met pauze op de twee verrassingslocaties onderweg is voor iedereen te doen die zonder loophulpmiddel - rustig aan - twee uur kan lopen. In de Purmer-Noord gaat het om een welbekende locatie, maar onderdeel van de Spurd Wandel Special is een wandeling achter de schermen. In Wheermolen is het een voor velen onbekende locatie, ondanks dat het al 42 jaar bestaat.
Deskundige begeleidsters van Spurd lopen vrijdagochtend 3 februari mee en maken er een bijzondere wandelervaring van. De wandeling start vanaf NS station Purmerend aan de kant van het stadhuis.

NSstation Purmerend

Spurd adviseert makkelijk zittende loopschoenen te dragen en kleding waarin het makkelijk bewegen is. Gezelligheid en plezier zijn tijdens de wandeling vanzelfsprekend. Vanaf 09.15 uur heten de begeleidsters van Spurd de wandelaars welkom op het pleintje voor NSstation Purmerend. De wandeling start stipt 09.30 uur en ongeveer 12.30 uur zijn de wandelaars terug bij NSstation Purmerend.

Aanmelden

Voor wie de route met bezoek aan twee verrassingslocaties wil lopen is aanmelden verplicht. Dat kan via de knop of maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur bellen met 0299 418 100. De wandeling van ongeveer twee uur met bezoeken aan de twee verrassingslocaties kost zes euro. Betalen moet vrijdag 3 februari voor vertrek, bij voorkeur met PIN en anders contant.

 • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

  Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

 • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

  Jancor de Boer, directeur Spurd

 • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

  Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen

 • "Mensen bij elkaar brengen en gezamenlijk nieuwe ideeën realiseren is mijn passie."  

  Aram Bakr, Wijksportcoach Centrum & De Gors