Extra les Fit op Muziek in De Gors voor 55plussers

Publicatiedatum: 6 maart 2023

Woensdag 8 maart start een nieuw, wekelijkse lesmoment Fit op Muziek in buurtpunt De Gors. Spurd start dit lesmoment voor 55plussers, omdat de les maandags al een tijdje het maximaal aantal deelnemers heeft. Fit op Muziek is een laagdrempelige beweegactiviteit en zorgt bovendien voor ontmoeting van leeftijdgenoten. De muziek met herkenbare klanken is speciaal voor deze leeftijdsgroep uitgekozen. Bewegen helpt langer zelfstandig te zijn, Fit op Muziek is een beweegmogelijkheid.

De les Fit op Muziek op woensdag is er 8 maart voor het eerst. De les begint 13.30 uur en duurt een uur. Deze les is bedoeld voor mensen vanaf ongeveer 55 jaar die zonder loophulpmiddel een uur kunnen bewegen. De gezellige muziek en de enthousiaste Spurddocent zorgen ervoor dat het bewegen bijna als vanzelf gebeurt. De les is steeds opgebouwd uit een korte choreografie, bewegen met kleine en lichte oefenmaterialen en ontspannen bewegen op en met de muziek. In de les op maandag straalt het plezier van het samen bewegen van de gezichten van de deelnemers.

Het missen van betekenisvolle contacten met anderen kan invloed hebben op gezondheid en kwaliteit van het leven. Het gemis aan een emotionele, hechte band met mensen is vooral voor ouderen een groot probleem. Extra aandacht voor ontmoeten en contacten mogelijk maken is de reden van de Week tegen Eenzaamheid. Ontmoetingen maakt Spurd mogelijk met de vele wekelijkse sportieve beweegactiviteiten voor een fit gevoel, voor jong en ouder. Bewegen met anderen verbindt, zorgt voor plezier én nieuwe contacten. Op de website www.spurd.nl staan in een handig overzicht sportieve beweegactiviteiten, van badminton tot GoldenSports, van Fifty Fit sport en spel tot Fit op muziek.’

Aanmelden

Vanwege het tijdelijke karakter van buurtpunt De Gors is er een aangepast tarief van € 2,50 per les. Betaling gebeurt in drie termijnen van steeds drie maanden. Aanmelden is verplicht en kan door een e-mail te sturen naar info@spurd.nl of maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur te bellen met 0299-418100.

 • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

  Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

 • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

  Jancor de Boer, directeur Spurd

 • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

  Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen

 • "Mensen bij elkaar brengen en gezamenlijk nieuwe ideeën realiseren is mijn passie."  

  Aram Bakr, Wijksportcoach Centrum & De Gors