Doortrappen FietsEvent - woensdag 18 augustus 2021

woensdag, 18 augustus, 2021

Doortrappen FietsEvent voor zestigplussers
11.00 uur tot 15.00 uur

Speciaal voor zestigplussers die willen (blijven) fietsen is er het Doortrappen FietsEvent. Wie alles wil weten over verantwoord en met plezier fietsen op leeftijd  is woensdag 18 augustus van harte welkom op het terrein van de IJs en Inline-Skateclub, Trimpad 10 in Purmerend.

Fietsen is gezond bewegen en bevordert zelfstandigheid. Fietsen met anderen is ook samen plezier hebben! Soms is fietsen met het klimmen van de jaren minder makkelijk en dat betekent te vaak dat mensen afstappen en niet meer fietsen. Wie niet fietst is minder mobiel en daarmee meer gebonden aan het eigen huis. Wie verantwoord blijft fietsen, komt nog eens ergens!

Spurd wil zestigplussers informeren en helpen verantwoord te blijven fietsen. Samen met verschillende partners die fietsen belangrijk vinden is er het Doortrappen FietsEvent. Tijdens dat gratis toegankelijk FietsEvent tussen 11.00 uur en 15.00 uur zijn er verschillende activiteiten om te bekijken of te doen. Bovendien is advisering over allerlei aspecten van het fietsen mogelijk. Ook vindt de prijsuitreiking plaats van de Doortrappen kruiswoordpuzzel die donderdag 12 augustus 2021 in het Purmerends Nieuwsblad staat.

Er is koffie en thee, waarbij u gezellig met elkaar in gesprek kunt gaan over bijvoorbeeld uw fietservaringen.

Wat is tijdens het Doortrappen FietsEvent te doen?
* er is een uitdagend fietsparcours: de Fietsersbond geeft tips en trucs over verantwoord fietsen

* nieuwste elektrische fietsmodellen: Piet de Jongh fietsspecialist informeert vrijblijvend over de fiets technische aspecten, een testrit is mogelijk

* fietsvaardigheid: Fysiotherapeuten voor Purmerend doet op uw verzoek een quick scan hoe uw fietsvaardigheid is

* visuele fietsvaardigheid: Koopman Optiek test uw gezichtsvermogen, een belangrijke voorwaarde voor veilig fietsen

* langer doortrappen: Medipoint laat de voordelen zien van aangepaste fietsmodellen om langer te kunnen blijven Doortrappen

* fietsverzekeringen: Univé informeert

* duofiets en rolstoelfiets: De Zorgcirkel laat kennismaken, een vrijblijvend testritje is mogelijk

* fietsmaatjes: Espria brengt fietsers die zoeken naar fietspartners met elkaar in contact

* fietstoer van ongeveer twintig kilometer door Purmerend en directe omgeving: onder ervaren begeleiding van onder meer Spurd, start om 11.15 uur en 13.15 uur. Aanmelden is verplicht en mogelijk via info@spurd.nl of kan op het terrein van de IJs en Inline-Skateclub. Per toer (11.15 uur én 13.15 uur) kunnen steeds maximaal twintig fietssters en fietsers mee.

Spurd  Doortrappen FietsEvent  Purmerend | Beemster  - 11.00 uur tot 15.00 uur
op het terrein van IJs en Inline-Skateclub Purmerend, Trimpad 10 (Wheermolen)