Beweegaanbod Vitaliteit

Het Spurd beweegaanbod Vitaliteit is laagdrempelig, dichtbij en voor iedereen toegankelijk. Er is ruimte voor persoonlijke aandacht en iedereen kan in eigen tempo meedoen. Naast het sociale element komen kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en balans wekelijks naar voren. 

Belangrijk als je ouder wordt!

De lessen van Spurd worden verzorgd in de (sport)zalen, buiten in een parkachtige omgeving en/of in het Leeghwaterbad. De lessen vinden overdag en in de vroege avonduren plaats.

Uitgangspunt voor de docenten is dat de deelnemers met plezier en op een verantwoorde manier bewegen. Bewegen is gezond en bevordert een langdurige zelfstandigheid. Samen wekelijks actief zijn zorgt voor motivatie, ontmoeting en plezier. De groep bestaat uit 15 tot 20 deelnemers.
Meedoen kan vanaf elk moment. Er is een mogelijkheid tot een gratis proefles. (m.u.v. watergymnastiek)

Informeer een week voor de gewenste aanvang naar de mogelijkheid van een proefles bij Spurd. Dat kan door een e-mail naar vitaliteit@spurd.nl of door telefonisch contact (0299) 418 100 maandag tot en met vrijdag vanaf 08.30 uur tot 17.15 uur.

U bent van harte welkom!

ACTIVITEITEN IN (SPORT)ZALEN EN -BUITEN

 

 LEEGHWATERBAD

 

Onderstaand treft u een toelichting per activiteit:

 

ACTIVITEITEN BINNEN

Badminton:

Er worden badmintonwedstrijdjes gespeeld, zowel dubbel- als enkelspel. Na 25 minuten wordt 10 pauze gehouden voor een kop koffie en een praatje.

Conditiegym sport en spel (dames):

De (kracht)oefeningen worden lopend, staand of liggend op een matje uitgevoerd. In de laatste 10 minuten wordt er meestal een spelletje volleybal gespeeld.

Fifty Fit sport en spel:

Elke week staat een andere sport centraal. Er worden verschillende eenvoudige technieken en trainingsvormen gedaan. Er wordt afgesloten met een wedstrijdvorm.

Fifty Fit op muziek:

Er wordt bewogen op de beat van de muziek, waardoor het tempo wisselt. Verschillende, eenvoudige danspasjes zijn voor iedereen haalbaar. Er wordt afgesloten met ontspanningsoefeningen.

MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen):

Oefeningen, met gebruik van verschillende spelmaterialen, worden staand en lopend op een matig intensief niveau uitgevoerd. Er wordt afgesloten met ontspanningsoefeningen. MBvO stoelgroep is gelijk aan MBvO, de oefeningen worden hier staand achter de stoel en/of zittend op de stoeluitgevoerd.

 

ACTIVITEITEN BUITEN

Goldensports:

De (matig) intensieve oefeningen en spelvormen bij Goldensports dragen bij aan gezelligheid en ontmoeting. 

Lies, 80 jaar: “Als ik heb meegedaan, heb ik de hele dag een goed humeur.”

Sportief wandelen:

Verzamelen op het parkeerterrein van v.v. Wherevogels. Tijdens dit wandeluurtje op zowel harde- als onverharde paden staan de sociale contacten voorop. De wandeling vindt plaats met een gemiddelde snelheid van 4 km/uur. Tussendoor worden kracht- en balansoefeningen gedaan.

Parksport de Purmer:

Deze les vindt in circuitvorm plaats met de focus op kracht en conditie. Tussen de krachtoefeningen door worden stukjes gewandeld of gejogd met af en toe een stretch, 

of balansoefening.

Claudicatio:

Deze groep verzamelt bij het Leeghwaterbad en de oefeningen vinden plaats in het Leeghwaterpark. 

De groep is speciaal bedoeld voor mensen die last hebben van etalagebenen. Lopen is basis van de les, waarbij ook spelvormen niet vergeten worden.

 

ACTIVITEITEN IN HET LEEGHWATERBAD

Zwem Samen:

Rustige les voor mensen met (beginnende) geheugen problemen. Een mantelzorger of begeleider doet mee met de les en doet samen de oefeningen.

Watergymnastiek:

Watergymnastiek voor alle senioren waarbij alle spiergroepen aan bod komen. 

Fifty Fit:

Hoog intensieve watergymnastiek. 

Aangepast zwemmen:

Watergymnastiek waarbij maatwerk mogelijk is voor mensen met bijvoorbeeld; hartklachten, reuma, astma etc.

Banen zwemmen:

Vrijblijvend en zelfstandig banen zwemmen in warm water op tempo of rustig aan.