Wandeling door Zuidoostbeemster
voor 60+ers

Publicatiedatum: 8 november 2023

Donderdagmiddag 16 november is er voor 60+ers een themawandeling door Zuidoostbeemster. Tijdens de gezellige wandeling leren de deelnemers dat deel van de gemeente Purmerend beter kennen. Het is een route van ongeveer vijf kilometer en samen  loopt men de route in ongeveer 1,5 uur. De wandeling zorgt voor gezonde beweging en voor ontmoetingen.

De themawandeling is bedoeld voor wie zelfstandig kan bewegen, dus zonder hulpmiddel. Gezelligheid, bewegen en ontmoeting met andere deelnemers in de groep zijn belangrijke verbindende onderdelen van de wandelingen.

Buurthuis Zuidoostbeemster

De deelnemers ontmoeten elkaar donderdag 16 november tussen 13.15 uur en 13.30 uur bij het buurthuis, Middenpad 2 in Zuidoostbeemster. Spurd adviseert de deelnemers voor tijdens de wandeling een flesje water mee te nemen. De groep gaat 13.30 uur lopen en is rond 15.00 uur terug bij het buurthuis.

Thema hoofd

Als korte onderbreking van de wandeling doet men onderweg eenvoudige en plezierige oefeningen. Het thema van deze wandeling is ‘lopen met het hoofd’. Het geheugen – belangrijk voor ouderen – krijgt nadrukkelijk de aandacht. De sportieve oefeningen zijn gericht op het brein in combinatie met bewegen, de zogenoemde dubbeltaken. De docente van Spurd laat de deelnemers daarbij klein spel- en oefenmateriaal gebruiken.

Aanmelden

Meedoen kost per persoon € 2,50, voor de start bij buurthuis Zuidoostbeemster per pin of cash (bij voorkeur gepast) te betalen. Aanmelden kan tot en met woensdag 15 november via info@spurd.nl of door maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 15.30 uur te bellen met 0299 418 100.

2024

In het nieuwe jaar is er tot de zomervakantie elke derde donderdag van de maand een themawandeling in een andere wijk of dorp van Purmerend|Beemster. De eerste is donderdag 18 januari. Overzicht van al het wandelaanbod.

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen