Spurd Wandel Special door De Beemster met verrassingen

Publicatiedatum: 13 mei 2024

Voor 60-plussers is er de laatste vrijdagochtend in mei een wandeling door onder meer De Beemster. Tijdens deze zogenoemde Spurd Wandel Special van ongeveer vijf kilometer maakt men vrijblijvend kennis met een voor velen onbekende beweegactiviteit. Daaraan meedoen is niet verplicht. De Spurd Wandel Special is er voor mensen die gezellig ontspannen willen bewegen én nieuwsgierig zijn naar andere beweegactiviteiten in Purmerend. De groep vertrekt vanaf het parkeerterrein bij inloophuis Wij | Allemaal. Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

De wandeling is voor iedereen te doen die zonder loophulpmiddel rustig aan met pauzes drie uur kan lopen. Deskundige begeleidsters van Spurd lopen mee en maken er een bijzondere wandelervaring van. Tijdens de koffie/thee stop onderweg is er zeker gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan. Onderdeel van deze Wandel Special is bij ‘Bert beweegt je’ een kennismaking met Qigong, wat energietraining betekent. Dit gebeurt door bepaalde houdingen aan te nemen en langzame bewegingen te maken. Bert Mentink doet met de belangstellenden eenvoudige oefeningen. Eerdere Spurd Wandel Specials waren druk bezocht.

Inschrijven

Voor wie de route wil lopen is tijdig inschrijven noodzakelijk, voor donderdag 30 mei. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op spurd.nl, via info@spurd.nl of door maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur te bellen met 0299 418 100.
Deelnemers betalen zes euro. Dat doet men vrijdag 31 mei met PIN voor vertrek op het parkeerterrein bij Wij | Allemaal. Liever geen contante betaling, maar als het niet anders kan dan alleen gepaste betaling. Voor het bedrag krijgt men onderweg ook een kopje koffie of thee.

Wij | Allemaal

Spurd adviseert makkelijk zittende wandelschoenen te dragen en kleding waarin het makkelijk bewegen is. Een flesje water voor onderweg is ook handig. Vanaf 09.15 uur heten de begeleidsters van Spurd de wandelaars welkom op het parkeerterrein bij Wij | Allemaal, Burgemeester D. Kooimanweg 11. De wandeling start stipt 09.30 uur en ongeveer 12.30 uur zijn de wandelaars terug op het parkeerterrein.

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen