Tijdens Sport’in gratis kennismaken met sporten in Purmerend en Beemster

Publicatiedatum: 15 mei 2024

Meer dan dertig sportaanbieders laten tijdens Sport’in met demonstraties en proeflessen gratis kennismaken met de sport of sporten die zij aanbieden. Kennismaken is vrijblijvend en op locatie bij de sportverenigingen en sportscholen. De opening van het sportfestival Sport’in is zaterdag 25 mei in en bij sporthal De Beuk aan de Van IJsendijkstraat. Er is daar een gratis toegankelijk evenement met diverse sportieve activiteiten om te bekijken of te ervaren door mee te doen. Zaterdag 1 juni is er in winkelcentrum Makado in de wijk Wheermolen een gratis toegankelijke sportbeurs met meer dan tien deelnemende sportorganisaties. Iedereen is welkom bij de opening, een van de vele activiteiten en de sportbeurs van Sport’in 2024.

Tijdens Sport’in 2024 kan men gedurende ruim een week bij 31 sportorganisaties gratis en vrijblijvend kennismaken met sporten in Purmerend en Beemster. Vrijwilligers en instructeurs ontvangen graag belangstellenden die zich oriënteren op een sportieve activiteit. Het programma van Sport’in 2024 met de opening, de meer dan tweehonderd sportieve activiteiten van de deelnemende sportorganisaties en de sportbeurs staat uiterlijk vrijdag 17 mei op de website van Spurd.

Opening Sport’in

De opening van Sport’in is zaterdag 25 mei in en bij sporthal De Beuk. Er zijn tussen 13.30 uur tot 15.00 uur diverse uitdagende en verrassende sportieve activiteiten: atletiek, LudoSport, aikido, dansen, skeeleren, freerunning, VR trefbal en rolstoelbasketbal. Wethouder Sport Hegger verricht om 14.00 uur de officiële aftrap van het sportfestival.

Sport’in is een activiteit door en voor de sportorganisaties. Alle deelnemende sportverenigingen en sportscholen zijn herkenbaar aan het logo van Sport’in. Spurd faciliteert, coördineert en communiceert het programma van Sport’in 2024.

Deelnemende sportorganisaties

Sporten bij een sportvereniging of een sportschool is goed voor conditie en kracht, maar ook voor ontmoeting. De volgende sporten en sportorganisaties doen mee aan Sport’in 2024: atletiek door NEA Volharding, boksen en fitness door Wellness Profi, bootcamp door Sport bij Aram, crossfit door Crossfit Purmerend, dansen door ER Studio, esports en gaming door H20,  fitness door Curves, fitness door Feelife, freerunning door Progression Academy, gym door Gymmen als Vroeger, hockey door MHCP, jeu de boules door Purmer Boules, judo door SV Kodokan, judo door Budocentrum Fun & Fit Middenbeemster, kickboksen door Mandingo Gym, korfbal door KV Purmer, kravmaga door Kravmaga Noord-Holland, LudoSport door LudoSport Nederland, roeien door PRV De Where, schaken door Schaakclub Purmerend, schaken door Aris de Heer, schermen door En Cavant, skaten en schaatsen door IJs en Inline-Skateclub Purmerend, taekwondo door Taekwondo Center Purmerend, tafeltennis door ttv Het Nootwheer, tennis door Elckerlyc, tennis door LTC Anonymus, volleybal door VC De Where, yoga door Bodyglow, zwemmen door De Watertrappers en zwemmen door WZ&PC.

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen