Spurd Wandel Special
met bezoek aan twee verrassende locaties

Publicatiedatum: 29 januari 2024

Voor 60-plussers is er woensdag 14 februari een verrassingswandeling van ongeveer vijf kilometer. Tijdens deze zogenoemde Spurd Wandel Special maakt men kennis met twee beweegactiviteiten. Meedoen daaraan is niet verplicht en geheel vrijblijvend. De Spurd Wandel Special is er voor mensen die gezellig ontspannen willen bewegen én nieuwsgierig zijn naar andere beweegactiviteiten in Purmerend. Inschrijven is mogelijk voor maandag 12 februari.

De wandeling is voor iedereen te doen die zonder loophulpmiddel – rustig aan – twee uur kan lopen. Deskundige begeleidsters van Spurd lopen mee en maken er een bijzondere wandelervaring van. Spurd werkt tijdens deze Wandel Special samen met lokale sportaanbieders. Eerst is er onderweg een kennismaking met de PowerWalk van SportWendy. Verderop tijdens de wandeling is er een verrassende kennismaking met allerlei manieren van sportief bewegen. Tijdens de koffie/thee stop onderweg is er zeker gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan. De wandeling start vanaf NS station Purmerend aan de kant van het stadhuis. Eerdere Spurd Wandel Specials waren druk bezocht.

Inschrijven noodzakelijk

Voor wie de route met twee bezoeken wil lopen is inschrijven noodzakelijk. Dat kan voor maandag 12 februari via het inschrijfformulier, via info@spurd.nl of door maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur te bellen met 0299 418 100. Deelnemen aan de Spurd Wandel Special kost €6,-. Betalen doet men woensdag 14 februari voor vertrek op het pleintje, bij voorkeur met PIN en anders (gepast) contant.

NS station Purmerend

Spurd adviseert makkelijk zittende loopschoenen te dragen en kleding waarin het makkelijk bewegen is. Vanaf 09.15 uur heten de begeleidsters van Spurd de wandelaars welkom op het pleintje voor NS station Purmerend, Stationsweg 1. De wandeling start stipt 09.30 uur en ongeveer 12.30 uur zijn de wandelaars terug bij NS station Purmerend.

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen