RollatorLoop met keuze uit
2 routes door centrum Purmerend

Publicatiedatum: 30 augustus 2023

Mensen die zich buitenshuis verplaatsen met een rollator of een ander loophulpmiddel kunnen tijdens de zogenoemde RollatorLoop 2023 kiezen uit twee wandelroutes. De ene route is 1,8 kilometer, de langste 2,6 kilometer. De route is zaterdagmiddag 9 september zelfstandig te wandelen, al dan niet met hulp van een eigen begeleid(st)er. Beide routes gaan onder meer door het centrum van Purmerend. Tijdens het wandelen kan men genieten van de gevarieerde omgeving. Onderweg is er de mogelijkheid mee te doen aan verschillende beweegactiviteiten waaronder een rollatorparcours en behendigheidsspellen.   

Bij het startpunt op de Koemarkt – de kraam van Spurd – ontvangen de deelnemers een beschrijving van de wandelroute, een stempelkaart, een stukje fruit en een bon voor een Marktstad-ijsje. In een gezellige sfeer wandelen de deelnemers zelfstandig al dan niet met hun eigen begeleid(st)er de route. De route is duidelijk zichtbaar met oranje pijlen aangegeven. Onderweg zijn er verschillende stop-stempelplaatsen met een beweegactiviteit waar men een stempel ontvangt. Wie de hele route heeft gewandeld ontvangt een medaille. De RollatorLoop is een activiteit van sportorganisatie Spurd.

Start vanaf Koemarkt

De start van de RollatorLoop 2023 is om 13.30 uur vanaf de Koemarkt, bij de kraam van Spurd kan men zich vanaf 13.15 uur melden. Voor de routebeschrijving en de medaille betalen de deelnemers en eventuele begeleid(st)er per persoon bij de kraam € 3,00. Betalen kan met PIN of gepast contant.

Aanmelden

Vooraf aanmelden stelt Spurd op prijs en kan tot en met woensdag 6 september via info@spurd.nl of maandag tot en met vrijdag telefonisch tussen 08.30 uur een 15.30 uur via 0299 418 100. Aanmelden is ook mogelijk op 9 september bij de kraam. Ook wie zich vooraf heeft aangemeld betaalt bij de kraam.

De RollatorLoop is net als de MarktstadWalk – ook van Spurd – onderdeel van het sporteventweekend MarktstadRun.

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen