Wandelplezier tijdens
MarktstadWalk 2023
met drie routes

Publicatiedatum: 21 augustus 2023

Zaterdag 9 september is er voor beginnende en geoefende wandelaars de MarktstadWalk met drie afstanden: 7, 15 en 25 kilometer. De MarktstadWalk start vanaf de Koemarkt en daar is ook de finish. Het gaat bij de wandeling om gezellig bewegen en (samen) genieten van de omgeving van een van de routes door Purmerend en Beemster. In voorgaande jaren wandelden enkele honderden deelnemers een van de drie routes. De organisatie van de MarktstadWalk 2023 is in handen van sportorganisatie Spurd.

Het (voor)inschrijven voor een wandelroute van de MarktstadWalk 2023 gaat via het formulier op www.marktstadrun.nl. Voor het inschrijfgeld ontvangen de wandelaars bij de start een consumptiebon voor koffie/thee/fris en voor een Marktstad-ijsje. De wandelroutes gaan door en langs veel groen in Purmerend en Beemster, het Beemster Erfgoed en het bomenmuseum in Zuidoostbeemster. Wie de finish passeert ontvangt een medaille. Voorinschrijven kan tot en met vrijdag 8 september. Inschrijven is ook mogelijk op de dag zelf op de Koemarkt, betaling kan 9 september alleen per PIN. De voorkeur van Spurd is voorinschrijving via de website van MarktstadRun.

Family Walk

De wandelroute van zeven kilometer is de zogenoemde Family Walk, speciaal voor ouder(s) met kind(eren). De start is mogelijk tussen 11.00 uur en 13.00 uur. Het inschrijfgeld voor deze afstand van de MarktstadWalk is €3,- per persoon.

15 en 25 kilometer

De wandelaars van de langste route kunnen tussen 09.00 uur en 10.00 uur starten, voor de wandelroute van 15 kilometer is dat tussen 10.00 uur en 11.00 uur. Het inschrijfgeld voor deze afstanden is €7,-.

Mogelijk gemaakt

Spurd kan de MarktstadWalk 2023 mede dankzij Lopers Company, Multi-ijs en Jumbo Uitendaal (Eggert Winkelcentrum) mogelijk maken. De MarktstadWalk is net als de Rollatorloop – ook van Spurd – onderdeel van het sporteventweekend MarktstadRun.

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen