Gratis sportieve ZomerActiviteiten voor 65plussers

Publicatiedatum: 18 juni 2024

Vanaf 4 juli tot in augustus kunnen 65plussers in de gemeente Purmerend elke donderdagmiddag leeftijdgenoten ontmoeten tijdens de gratis ZomerActiviteiten. De beweegactiviteiten in de buitenlucht helpen om de zomer plezierig en fit te beleven. Elke week is er een gevarieerd programma met voor elk wat wils. 

In de zomermaanden hebben veel 65plussers te maken met een tijdelijke vermindering van sociale contacten met kinderen, kleinkinderen en buren. Donderdag 4, 11, 18 en 25 juli is er op sportcomplex De Munnik in Overwhere (Flevostraat 249) en 1, 8, 15 en 22 augustus augustus op het sportcomplex van FC Purmerend in Weidevenne (Savannestraat 51-53) voor hen een gratis inloop met verschillende sportieve beweegactiviteiten. Meedoen aan deze ZomerActiviteiten is gezellig, gezond en bevordert ontmoeting en sociale contacten. Iedereen die zonder loophulpmiddel beweegt kan meedoen. Ruim zittende kleding, sportschoenen en een flesje water zijn handig voor wie mee wil doen.

Gratis toegang

De ZomerActiviteiten zijn elke donderdag vanaf 4 juli tot en met 22 augustus van 13.00 uur tot 15.00 uur. Men kan op elk moment meedoen. Aanmelden is niet nodig. Er is elke middag een programma met twee verschillende beweegactiviteiten, de toegang is gratis. Elk onderdeel duurt ongeveer drie kwartier. Men is ook welkom voor alleen een gesprek.

Donderdagmiddag

Elke donderdag in juli en augustus – niet 29 augustus – zijn er andere ZomerActiviteiten. Het afwisselende programma bestaat onder meer uit sportieve activiteiten als atletiek (werponderdelen), Brein Fit, boogschieten, fit op muziek korfbal, frisbee, jeu de boules, qigong, softbal, tennis, volleybal, walking hockey en wandelen. Bovendien komen verschillende spelvormen gedurende de acht weken ZomerActiviteiten aan bod. De begeleid(st)ers van Spurd maken de middagen tot een gezellige ontmoeting, waarbij samen bewegen voorop staat.

Samenwerking

Voor het programma ZomerActiviteiten werkt Spurd samen met onder anderen NEA Volharding en FC Purmerend en met Bert beweegt je, vv De Where, Honk- en softbalvereniging Flying Petrels, MHCP, Purmer Boules en KV Purmer.

Meer informatie

Lees verder voor informatie over de ZomerActiviteiten zoals tijden en locaties. Ook kan men een e-mail sturen naar info@spurd.nl of maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur bellen met 0299 418 000.

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen