Plezier tijdens buitenSPEELdag in Purmerend

Publicatiedatum: 28 mei 2024

De tweede woensdag in juni is er met de buitenSPEELdag ook in de gemeente Purmerend extra aandacht voor het belang van buitenspelen. Buitenspelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen, maar steeds minder vanzelfsprekend. De gratis toegankelijke buitenSPEELdag is in Middenbeemster op ijsbaan Bamesta en op de Koemarkt in de binnenstad van Purmerend. Voor de kinderen drie uur spelen en bewegen met speelmaterialen en spellen.

De buitenSPEELdag biedt woensdag 12 juni drie uur vermaak voor kinderen. Naast de speel- en spelactiviteiten zijn er creatieve activiteiten. Er zijn in de gemeente twee locaties voor de buitenSPEELdag. Het buiten speel feestje voor kinderen tot en met twaalf jaar is van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Beemster

Vrijwilligers van stichting Beemster Gemeenschap hebben een buitenSPEELdag voorbereid met als thema waterpret. Er is een waterglijbaan en er zijn verschillende waterspelletjes. De vrijwillige brandweer spuit iedereen die dat wil goed nat. Voor de kinderen is het een spetterend feestje. Het is raadzaam een handdoek en droge kleding mee te nemen. De vrijwilligers krijgen bij de organisatie en de dag zelf ondersteuning van Spurd.

Koemarkt

De buitenSPEELdag op de Koemarkt is voorbereid door studenten van het Regio College. Het thema is daar de Olympische Spelen. De activiteiten halen de talenten van de kinderen naar boven. Dat kan met bijvoorbeeld kangoeroe springen, ring vangen, paardenrace en tafelvoetbal. De studenten krijgen bij de organisatie en de dag zelf ondersteuning van Spurd.

Gratis toegang speeltuinen

Vanwege de buitenSPEELdag zijn de speeltuinen Spelemei in Zuidoostbeemster en De Speelkraam in Purmerend woensdag 12 juni gratis toegankelijk.

Jantje Beton

De BuitenSPEELdag bestaat sinds 1994. Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon zijn betrokken bij de BuitenSPEELdag. Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen.

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen