Aftrap sportfestival Sport’in 2024 zaterdag in en bij sporthal De Beuk

Publicatiedatum: 22 mei 2024

De aftrap van Sport’in 2024 is zaterdagmiddag 25 mei in en bij sporthal De Beuk. Er zijn acht sportorganisaties betrokken waaronder H20 met de sport van de toekomst HADO. Het is de eerste techno sport, een combinatie van traditionele sport en gaming met behulp van augmented reality (AR). Iedereen is welkom bij de gratis toegankelijke aftrap, de vele activiteiten en de sportbeurs van Sport’in 2024. Wethouder Sport Mario Hegger verricht op sportieve wijze de aftrap van het sportfestival Sport’in 2024.

Het gratis toegankelijke sportfestival Sport’in 2024 biedt een week lang de mogelijkheid gratis en vrijblijvend kennis te maken met sporten van 31 sportaanbieders in Purmerend | Beemster. Zij bieden samen meer dan 240 sportieve activiteiten aan als demonstratie en vooral als proefles. Alle deelnemende sportverenigingen en sportscholen zijn herkenbaar aan het logo van Sport’in. De aftrap is zaterdagmiddag 25 mei in sporthal De Beuk aan de Van IJsendijkstraat.

Programma aftrap

Er zijn tijdens de aftrap verschillende sportieve activiteiten te bekijken en doen. Naast H20 verzorgen er nog zeven andere sportorganisaties tussen 13.30 uur tot 15.00 uur diverse uitdagende en verrassende sportieve activiteiten: kogelstoten en loopoefeningen met hindernissen door AV NEA Volharding, vechtsport met lichtzwaarden door LudoSport, oosterse vechtsport aikido door SVKodokan, danssport door ER Studio, skeeleren door IJs- en Inline Skateclub Purmerend, freerunning op een parcours door Progression Academy en rolstoelbasketbal door Early Bird. Wethouder Sport Hegger verricht kort na 14.00 uur met een sportieve activiteit de officiële aftrap van het sportfestival. Daarna is er een dansdemonstratie door ER Studio. Spurd is voor de sportaanbieders en de inwoners van de gemeente Purmerend organisator van Sport’in 2024.

De week Sport’in 2024 eindigt zondag 2 juni. Zaterdag 1 juni is er in winkelcentrum Makado een Sport’in sportbeurs, Het winkelcentrum in Wheermolen ligt vlakbij NS-station Overwhere. Bekijk hier het programma van Sport’in 2024 met de aftrap, de meer dan tweehonderd sportieve activiteiten van de deelnemende sportorganisaties en de sportbeurs.

Deelnemende sportorganisaties

Vrijwilligers en instructeurs ontvangen graag belangstellenden die zich oriënteren op een sportieve activiteit. De volgende sporten en sportorganisaties doen mee aan Sport’in 2024: atletiek door NEA Volharding, boksen en fitness door Wellness Profi, bootcamp door Sport bij Aram, crossfit door Crossfit Purmerend, dansen door ER Studio, esports en gaming door H20, fitness door Curves, fitness door Feelife, freerunning door Progression Academy, gym door Gymmen als Vroeger, hockey door MHCP, jeu de boules door Purmer Boules, judo door SV Kodokan, judo door Budocentrum Fun & Fit Middenbeemster, kickboksen door Mandingo Gym, korfbal door KV Purmer, kravmaga door Kravmaga Noord-Holland, LudoSport door LudoSport Nederland, roeien door PRV De Where, schaken door Schaakclub Purmerend, schaken door Aris de Heer, schermen door En Cavant, skaten en schaatsen door IJs en Inline-Skateclub Purmerend, taekwondo door Taekwondo Center Purmerend, tafeltennis door ttv Het Nootwheer, tennis door Elckerlyc, tennis door LTC Anonymus, volleybal door VC De Where, yoga door Bodyglow, zwemmen door De Watertrappers en zwemmen door WZ&PC.

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen