FietsEvent 2023
veiliger fietsen tot je 100ste

Kom vrijdag 12 mei naar het FietsEvent 2023 – Informatief, actief en gezellig!
Alles over veilig kunnen blijven fietsen. Want wie ouder wordt, raakt vaker onzeker in het steeds drukkere verkeer. U kunt bij 10 deelnemende organisaties terecht voor onder meer een proefrit, fietscheck en informatie over fietsveiligheid. Van 11.00 tot 14.00 uur, IJs en Inlineskateclub Purmerend (Trimpad 10), gratis toegankelijk.

Houd deze pagina in de gaten voor nadere informatie over het FietsEvent!

Programma

U kunt tijdens het FietsEvent in de kantine van de IJs en Inlineskateclub koffie, thee en ander lekkers kopen.

11.00 uur Opening FietsEvent 2023 - door wethouder Mario Hegger
11.30 uur Doortrappen - Fietsquiz
12.15 uur Rad van Fortuin - met leuke fietsaccessoires
12.30 uur Fietsfit - gratis sportles op de fiets
14.00 uur Einde Fietsevent

Fietstochten

Spurd organiseert deze dag 2 fietstochten van 20 km. Beide fietstochten starten met een korte warming up.

De eerste tocht vertrekt om 9.30 uur vanaf het Trimpad. Rond 11.00 uur zijn de eerste fietsers weer terug op het terrein van de IJs en Inlineskatebaan. Waar dan het FietsEvent begint.

De tweede fietstocht start om 13.30 uur. Voorafgaand aan deze fietstocht kunt u een gezamenlijke lunch nuttigen, verzorgt door IJs en Inlineskateclub Purmerend. Kosten zijn € 7,50 en kunnen worden voldaan bij de bar in de kantine.

Deelname aan de fietstochten is gratis. Aanmelden mag, maar is niet noodzakelijk. Deelnemers die zich aanmelden, ontvangen voorafgaand aan het evenement een mail met informatie over de fietstocht en het FietsEvent.

Neem voor meer informatie contact op via info@spurd.nl of bel maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 15.30 uur met 0299-418 100.

Proefrit en fietscheck

Doe een fietscheck of maak een proefrit op (elektrische) fietsen. Piet de Jongh Fietsspecialist is ook dit FietsEvent aanwezig om fietsen te controleren en te adviseren over mogelijke veiligheidsaanpassingen aan uw fiets. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden verschillende elektrische fietsen uit te proberen op de wielerbaan. Hier wordt ook advies over gegeven.

Tworby is gespecialiseerd in het aanpassen van uw eigen fiets. Door het vervangen van het achterstel is het mogelijk uw huidige fiets om te bouwen naar een driewielfiets.

Zelfstandig blijven fietsen en fietsveiligheid

Medipoint is aanwezig met (elektrische) driewielers die ook uitgeprobeerd kunnen worden.

Bij Oorwerk wordt een gehoortest aangeboden met aandacht voor ruis tijdens het fietsen. Tevens zullen hier tips gegeven worden over ruisonderdrukkers tijdens het fietsen.

Het gebruik van een fietsspiegel draagt bij aan uw veiligheid op de fiets. Tijdens het FietsEvent worden opnieuw fietsspiegels vergeven door Piet de Jongh, zo lang de voorraad strekt.

Een fysiotherapeut van Fysiotherapeuten voor Purmerend is aanwezig om de benodigde vaardigheden voor het fietsen middels sneltesten te toetsen.

Advies zelfstandig blijven fietsen
Persoonlijke advisering: Loket WMO Purmerend

 

Fietsfit

Om 12.30 uur geeft Spurd een speciale les Fietsfit. Tijdens deze les worden kracht, balans en uithoudingsvermogen getraind . Deze les is gratis en wordt uitgevoerd op het middenterrein. Naast een warming-up zullen de deelnemers een circuit met 'fietsoefeningen' afleggen.

Partners FietsEvent 2023

  • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

    Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

    Jancor de Boer, directeur Spurd

  • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

    Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen