Doortrappen!

Welkom! Veilig fietsen is plezierig fietsen en dat kan met Doortrappen! Doortrappen is een initiatief van de Vervoerregio Amsterdam, een samenwerking van vijftien gemeenten waaronder Purmerend en Beemster. Spurd gaat met een programma van activiteiten 60plussers in Purmerend en Beemster helpen zo lang mogelijk veilig en met plezier te (blijven) fietsen. Hierbij werkt Spurd samen met verschillende lokale organisaties/partners, waaronder De Jongh Fietsspecialist.

Fietsen is een beweegactiviteit die ervoor zorgt dat de Doortrapper, de fietser zich zelfstandig kan verplaatsen van A naar B. Samen fietsen is gezellig en ontspannend, fietsen is gezond en geeft een gevoel van vrijheid. Ook ervaren fietsers zijn door het ouder worden kwetsbaarder in het verkeer. Met het klimmen van de jaren neemt de kans op een ongeval toe.

Fietsen is een activiteit waar verschillende vaardigheden voor nodig zijn die aandacht en (regelmatig) oefening vragen. Denk aan vaardigheden voor (romp)balans, kracht, lenigheid, anticiperen en reactiesnelheid. Werken aan gezondheid en fitheid vergroot de kans op soepel en sterk kunnen blijven fietsen. Ook kleine aanpassingen aan de fiets kunnen helpen een leven lang te blijven fietsen. Spurd biedt met het programma Doortrappen! mogelijkheden met plezier en langer veilig door te trappen op de fiets.

Vaker fietsen?

Naast Doortrappen organiseren we ook Spurd Fiets Specials.
Benieuwd wanneer de eerst volgende is?

Heb je een vraag over Doortrappen in Purmerend en Beemster, heb je een idee of wil je graag samenwerken?
Neem dan hieronder contact op of bel (0299) 418 100.

Introductievideo

Specialist Ouderen van Spurd Helen Kaptein was zaterdag 15 mei 2021 over de Fietsfit cursus Kijk ik Bike te horen op Radio Purmerend, klik hier voor het interview.

Nieuwsgierig naar het initiatief Doortrappen! van de Vervoerregio Amsterdam? Kijk dan via deze link.

 • "'Weidevenne is écht mijn wijk. Ik probeer te genieten van het leven en sporten is mijn passie. Dat ik deze dingen met elkaar kan combineren geeft mij veel energie!'."  

  Joeri Hamerling, Wijksportcoach Weidevenne

 • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”  

  Jancor de Boer, directeur Spurd

 • "Met mijn enthousiasme kan ik mensen motiveren meer uit zichzelf te halen dan zij dachten dat mogelijk was."  

  Kevin Frelink, Wijksportcoach Overwhere/Wheermolen

 • "Mensen bij elkaar brengen en gezamenlijk nieuwe ideeën realiseren is mijn passie."  

  Aram Bakr, Wijksportcoach Centrum & De Gors