EHBSO Eerste hulp bij sportongevallen

In de sportvereniging zijn vele vrijwillige trainers, coaches en begeleiders actief. Een ongeval tijdens de training, een wedstrijd of andere sportieve gebeurtenis zit in een klein hoekje. Naast trainingen AED organiseert Spurd trainingen EHBSO (Eerste Hulp bij Sport Ongevallen). Alleen de secretariaten van de Purmerendse sportverenigingen kunnen vrijwilligers aanmelden voor de scholing.

Tijdens deze avond worden de deelnemers geïnformeerd over diverse sportblessures en wordt praktisch geoefend hoe de meest voorkomende sportongevallen te behandelen. Denk hierbij aan wonden, botbreuken, kneuzingen, spierscheuringen en letsels aan gewrichten. De instructeur behandelt de stappen om op juiste wijze eerste hulp te verlenen aan de geblesseerde sporter. En wat te doen om erger te voorkomen.  

Preventie
Naast het behandelen van blessures is het van belang blessures zoveel mogelijk te voorkomen, zodat behandeling minder vaak nodig is in de toekomst. Daarom wordt informatie verstrekt over de juiste sportuitrusting en hoe het sporten goed is op te bouwen.

Voor wie
De bijeenkomst is interessant voor trainers, begeleiders, scheidsrechters, verzorgers en  coaches van sportverenigingen. Elke deelnemer ontvangt na afloop een certificaat.

Aanmelden
Namens de sportvereniging kan een bestuurslid vrijwilligers aanmelden met dit formulier. Voor nadere informatie kunt u maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 17.15 uur contact opnemen met Spurd via (0299) 418 100.