JOGG - Jongeren Op Gezond Gewicht

 “Door de omgeving van kinderen gezonder te maken, maken we het makkelijker voor ouders en kinderen om gezonde keuzes te maken.” Floor Volker, JOGG-regisseur Purmerend

 

Leefstijl van kinderen in Purmerend
Meer dan de helft van de kinderen in Nederland en in Purmerend heeft een ongezonde leefstijl. Ze bewegen te weinig, eten te veel suiker en te weinig groente en fruit*. Gemeente Purmerend heeft daarom besloten om het stimuleren van gezonde leefstijl bij de jeugd te kiezen als één van de speerpunten in het gezondheidsbeleid. Doel is dat kinderen zich lichamelijk én geestelijk fitter voelen. Daardoor zitten ze lekker in hun vel en kunnen ze zich beter concentreren op school. Op langere termijn beschermen gezonde gewoontes tegen overgewicht en ziekte.        

Blijvend gezondere kinderen
JOGG-Purmerend zet in op blijvend effect. Daarom zetten we in op het veranderen van de omgeving en het blijvend veranderen van kleine gewoontes. We focussen daarbij op de jonge leeftijd, omdat daar de meeste winst te behalen valt. De thema’s zijn water drinken, groente en fruit en bewegen. Het woord overgewicht gebruiken we niet. We zetten in op gezonde jeugd, want dát maakt enthousiast en is relevant voor iedereen.

Lokaal samenwerken
De JOGG-aanpak is een community-aanpak, want we kunnen het niet alleen! “It takes a village to raise a child.”. Dit betekent dat we samenwerken met publieke en private partijen én met enthousiaste inwoners van Purmerend, aan een gezonde omgeving voor de jeugd. 

Meedoen
Wil je ook onderdeel zijn van het JOGG-netwerk in Purmerend? Je bent van harte welkom om deel te nemen aan één van onze wijkwerkgroepen. Neem contact op met Brian Melis b.melis@spurd.nl, Aram Bakr a.bakr@spurd.nl of Dennis Bus d.bus@spurd.nl.

https://www.ad.nl/binnenland/helft-van-de-kinderen-beweegt-te-weinig-te-veel-ipad-te-weinig-buiten~a4092b03/

https://www.allesoversport.nl/artikel/hoeveel-moet-je-bewegen-volgens-de-beweegrichtlijnen/

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/46/kinderen-eten-te-weinig-fruit-groente-en-vis

Factsheet JOGG
Klik hier voor de factsheet JOGG 2015 - 2018

Nieuwsbrief Jongeren Op Gezond Gewicht - Purmerend

De JOGG Nieuwsbrief informeert ongeveer één keer per kwartaal over de JOGG activiteiten in Purmerend. Klik hier om je in te schrijven 

Klik hier voor de nieuwsbrief van december 2018

 

 

Meer informatie?
Voor meer informatie over JOGG Purmerend kunt u contact opnemen met de JOGG-regisseur van Spurd, Floor Volker via f.volker@spurd.nl  of maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.15 uur telefoon (0299) 418 100.

Algemene informatie over JOGG staat op de website van JOGG.